Burdur

Burdur'dan 372 kişi hacca gidecek

13:58 25 Ağustos 2015
Burdur'dan 372 kişi hacca gidecek

İl Müftüsü Hıdır Bayrak, Burdur'dan bu yıl 372 kişinin hacca gideceğini bildirdi.

Bayrak, gazetecilere yaptığı açıklamada, hac ibadetinin İslam'ın şartlarından olduğunu hatırlatarak, "Hac ömürlük bir ibadettir. Yerine getiren Müslümanlar için ömürde bir defa farzdır. O nedenle Kabe-i Muazzama'yı ziyaret etmeyi Müslüman kardeşlerimiz arzu ederler" dedi. 

Bayrak, geçen yıllarda müracaat edip kurada çıkmayan vatandaşların bu yıl kurasız olarak hacca gideceklerini kaydetti. Hacca gitmek isteyenlerle ilgili işlemlerin yapıldığını ve hacı adaylarının yolculuğa çıkmak üzere hazır olduklarını anlatan Bayrak, "Bu yıl Burdur’dan 372 kişi hacca gidecek. Bunlardan 150'si özel şirketlerle 222'si ise Diyanet İşleri Başkanlığı'nın organizasyonuyla gidecekler" diye konuştu.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın organizasyonu ile "normal tip" hacca gideceklerin 30 Ağustos, "müstakil tip" hacca gideceklerin 10 Eylül, "otel tip" hacca gideceklerin ise 15 Eylül'de hareket edeceklerini belirten Bayrak, şunları söyledi:

"Hacılarımızın huzur içinde gidip gelmelerini, Allahu Zülcelal'in kendilerine bu uzun yolculukta kolaylıklar vermesini, ibadetlerini huzur içinde yapmalarını, sıhhat ve afiyet içinde oralardaki ibadetlerini yaparak inşallah sevdiklerini nasıl bıraktılarsa aynı şekilde dönmelerini ümit ediyor ve dua ediyorum. Haclarının kabul olmasını Allah'tan niyaz ediyorum."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.