Burdur

Burdur'da askerler için yemin töreni düzenlendi

16:05 28 Ağustos 2015
Burdur'da askerler için yemin töreni düzenlendi

 Burdur 58. Piyade Er Eğitim Alayı Binbaşı Maruf Kışlası'nda, 1995/3 tertip 2 bin 907 asker için yemin töreni düzenlendi.

Törende saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu ve askerler yemin etti. Yemin eden erler adına Piyade Er Ali Sayın Kaplan, yaş kütüğüne plaket çaktı.

Kışlaya ilk katılan Piyade Er Hakan Yapar'a, Vali Hasan Kürklü tarafından, eğitim, spor ve bakım branşlarında başarılı olan askerlere ise 3. Piyade Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Mustafa Kaya tarafından ödül verildi. 

Tuğgeneral Kaya törende yaptığı konuşmada, kutsal vatan hizmetini yapmak üzere Türkiye'nin dört bir yanından birliğe katılan gençlerin ant içme törenini gururla ifa ettiklerini söyledi.  

Törene, Türkiye Cumhuriyeti'ni temsilen şanlı bayrağın da şahitlik ettiğini belirten Kaya, şöyle konuştu:

"Bu yeminle sizler milletimize sadakatle hizmet edeceğinizi, emirlere ve amirlerimize mutlak itaat edeceğinizi beyan ettiniz. Bu beyanda teminatınız şeref ve namustur. Şeref ve namus, Türk ulusu için hava kadar, su kadar, toprak kadar kutsaldır, elzemdir. Komutanınız olarak sizlerin ettiğiniz yemine bağlı kalacağınıza, vazifeyi namus bilerek çalışacağınıza, parolanızın, bayrak ve şeref olacağına, dürüstlük ve karakterden asla taviz vermeyeceğinize gönülden inanıyorum."

Askerler, Piyade Marşı'nı okudu ve tören geçişi yaptı.

Törene Garnizon Komutanı Albay Metin Karagöz,  İl Jandarma Komutanı Albay Tayfun Dündar, İl Emniyet Müdürü Eyüp Özüdoğru, İl Müftüsü Hıdır Bayrak, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Karaca ve asker yakınları da katıldı. 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.