Burdur

BUTSO Başkan Yardımcısı Çeliker:

10:30 01 Ekim 2015
BUTSO Başkan Yardımcısı Çeliker:

"Kaçak sigara pazarı ülkemizde yıllık 6 milyar lira vergi kaybına yol açıyor"

 Burdur Ticaret ve Sanayi Odası (BUTSO) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ömer Çeliker, kaçak sigara pazarının Türkiye'de yıllık 6 milyar lira vergi kaybına neden olduğunu bildirdi. 

Çeliker, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu'nun (TESK) mayıs ayından bu yana yürüttüğü "Bilmediğin Gerçekler Var" başlıklı kampanyayla kaçak ürünlerin ülke ekonomisine verdiği zararlara ilişkin halkın bilgilendirilmesinin amaçlandığını belirtti. 

 Kaçak sigara ve diğer ürünlerin bilinmezliklerle dolu olduğunu, ayrıca bu ürünlerin terörizm dahil olmak üzere yasadışı örgütlerin finansmanına destek sağladığını ifade eden Çeliker, açıklamasında şunları kaydetti:

"Kaçak sigara pazarı ülkemizde yıllık 6 milyar lira vergi kaybına yol açıyor. Bu parayla 24 uluslararası havaalanı yapmak ya da 460 bin işsiz yurttaşımıza istihdam sağlamak mümkün.  Söz konusu kaybın önüne geçmek için 2015 yılında büyük bir gayret gösteriliyor. Kaçakçılığa ilişkin kanunda yapılan düzenlemeyle sigara kaçakçılığına uygulanan hapis cezası artırıldı. Kaçak sigara yakalatan vatandaşlara para ödülü veriliyor. Alo 136 Gümrük Muhafaza İhbar Hattı, 155 Polis ve 156 Jandarma numaralarını arayarak, kaçak sigara ihbarında bulunmak mümkün."

Çeliker, TESK'in çabaları sonucunda neredeyse her gün on binlerce paket kaçak sigaranın yakalandığını vurguladı.

Yetkililerin, kaçak sigara oranında önemli düşüş sağlandığını söylediklerini belirten Çeliker açıklamasında, "Kaçak ürünlerle mücadele devamlılık ve kararlılık gerektiriyor. Aksi halde, hızla geri giderek elde edilen başarıların anlık olması riski bulunuyor" dedi. 

 

 

 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.