Burdur

Vali Kürklü Karamanlı'yı ziyaret etti

12:50 10 Kasım 2015
Vali Kürklü Karamanlı'yı ziyaret etti

 Burdur Valisi Hasan Kürklü, Karamanlı ilçesinde gezi ve incelemelerde bulundu.

Karamanlı Kaymakamı Yusuf Altun'u ziyaret eden Kürklü ilçenin ekonomik, coğrafi, eğitim, kültürel, turizm, tarım ve hayvancılık yapısı hakkında bilgi aldı. Belediye Başkanı Fatih Selimoğlu da belediye çalışmaları hakkında bilgi verdi. 

Daha sonra Kağılcık köyünde çok amaçlı salonun açılışını gerçekleştiren Kürklü, Burdur'daki köylerin, yol, su ve alt yapı yönüyle çok iyi durumda olmasına rağmen, bundan sonraki dönemde İl Özel İdaresi ile köylerin alt ve üst yapısını güçlendirme çalışmaları içerisinde olacaklarını söyledi.

Kürklü, "Bundan sonra köylerimizde kilitli parke taşı döşeme işine ağırlık vereceğiz. Daha doğrusu köylerimizin gelişmesi, güzelleşmesi köyde yaşayan vatandaşlarımızın yaşam kalitesini yükseltmesi noktasında elimizden geldiğince gayret göstereceğiz" dedi. 

Kürklü, Kağılcık Köyü Mahmut Akay Atatürk Kütüphanesi'ni de ziyaret etti. 

- Karataş Gölü'nü inceledi

 Karataş Gölü'nde incelemelerde bulunan Vali Kürklü, Orman ve Su İşleri Bakanlığı 6. Bölge Müdür Yardımcısı Osman Yöntem ile Doğa Koruma ve Milli Parklar 6. Bölge Müdürlüğü, Burdur Şube Müdürü Tamer Yılmaz'dan gölün yönetim planı hakkında bilgi aldı.

Karataş Gölü'nün dünya harikası bir yer olduğunu kaydeden Kürklü, bu güzelliği herkesin görmesi gerektiğini ifade etti. Kürklü, Karamanlı Barajı havzasında bulunan ve 45 yıldır Ömer ve Zeynep Baysal çiftinin işlettiği değirmeni de gezdi. 

Kürklü'ye ziyaretinde İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Tayfun Dündar, İl Emniyet Müdürü Eyüp Özüdoğru, İl Genel Meclisi Başkanı Osman Karakaya ve köy muhtarları da eşlik etti. 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.