Burdur

Burdur'da "Başarı Bedel İster" konferansı

15:22 18 Kasım 2015
Burdur'da "Başarı Bedel İster" konferansı

Merkez Bankası Meclis Üyesi Prof. Dr. Genç, Burdur'da konferansa katıldı

 Merkez Bankası Meclis Üyesi Prof. Dr. Nurullah Genç, Burdur'da "Başarı Bedel İster" başlıklı konferans verdi. 

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu'nca, MAKÜ Konferans ve Sergi Salonu'nda düzenlenen konferansa öğrenciler ilgi gösterdi. 

 Prof. Dr. Genç, konferansta yaptığı konuşmada, öğrencilik hayatı boyunca zaman zaman boyacılık yaptığını ve fırınlarda çalıştığını anlattı. 

Üniversite yıllarında şiirlerinin edebiyat dergilerinde yayınlanmaya başladığını, bir grup arkadaşıyla Genç Kuşak dergisini çıkardığını ve orada da şiirlerinin yer aldığını belirten Genç, hayatı boyunca en büyük destekçisinin babası olduğunu ifade etti. 

1994-2013 yılları arasında kamu ve özel sektör kuruluşlarına danışmanlık hizmetlerinde bulunduğunu dile getiren Genç, 31 Aralık 2012'de Sermaye Piyasası Kurulu'na üye olarak atandığını aktardı.

1 Mayıs 2015'de Merkez Bankası Meclis Üyesi olarak göreve başladığını ve halen bu görevini sürdürdüğünü vurgulayan Genç, başarının en büyük unsurunun planlama olduğunu bildirdi. 

Genç, şöyle konuştu:

"Başarının plandan sonra 4 temel unsuru vardır. Bilgiye ulaşmamız lazım. İkincisi tecrübe. Tecrübe edinmemiz gerekiyor. Üçüncüsü istek. Yani motivasyonumuzun yüksek olması lazım. Dördüncüsü ise o bizim elimizde değil zaten, yetenek. Yeteneğinizin olmadığı işi yapmayın. Yeteneğinizin olmadığı işi yaparsanız başarılı olamazsınız."

Konferansın sonunda Prof. Dr. Genç'e Mehmet Akif Ersoy'un Safahat kitabı ile içerisinde Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi yazılı bir seramik tabak hediye edildi. 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.