Burdur

24 Kasım Öğretmenler Günü

11:15 24 Kasım 2015
24 Kasım Öğretmenler Günü

Burdur Valisi Hasan Kürklü, "24 Kasım Öğretmenler Günü" dolayısıyla mesaj yayımladı. 

Kürklü mesajında, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 24 Kasım 1928 tarihinde "Başöğretmen" unvanını alması vesilesiyle 1981 yılından itibaren her yıl 24 Kasım'ın Öğretmenler Günü olarak kutlandığını hatırlattı. 

Toplumun en büyük düşmanının cehalet, cehaletin de düşmanının öğretmenler olduğunu belirten Kürklü, "Öğretmen geçmişin öğreticisi, geleceğin kurucusudur. Gelecek gençlerindir. Gençler de öğretmenlerin eseridir" dedi. 

Kürklü mesajında, şunları kaydetti:

"Öğretmenlerimizden beklentimiz, çocuklarımıza ve gençlerimize düşünmeyi, düşünerek bilgi üretmeyi, araştırmayı, akılcılığı öğretmeleri, onları eleştirel düşünce sistemine sahip, kişilikli, kendine güvenen, ülkesini ve milletini seven, milli ve manevi değerlerini özümsemiş bireyler olarak yetiştirmeleridir. Bu doğrultuda çalışan, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı en iyi şekilde yetiştirebilmek için mesai mefhumu tanımayan değerli öğretmenlerimize minnettarız."

Kürklü öğretmenlerin, Atatürk'ün "Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir. Öğretmenden, eğiticiden yoksun bir millet henüz millet adını almak kabiliyetini kazanmamıştır" ifadesinde haklı yerini bulan ilim irfan ordusunun vazgeçilmez neferleri olduğunu bildirdi. 

Ağır ve büyük bir sorumluluk olmakla birlikte eşsiz bir gurur vesilesi olan bu onurlu mesleğin tüm mensuplarına güvenlerinin sonsuz olduğunu vurgulayan Kürklü mesajında, şu ifadeleri kullandı:

"Başta demokratik ve çağdaş Türkiye Cumhuriyeti'nin mimarı ve kurucusu Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, mesleklerini icra ederken şehit düşen bütün öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, ülkemize ve milli eğitime uzun yıllar hizmet etmiş emekli öğretmenlerimiz ile halen görevleri başında olan tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü yürekten kutluyorum." 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.