Burdur

Bayırbucak Türkmen bölgesine yönelik harekata tepkiler

13:47 24 Kasım 2015
Bayırbucak Türkmen bölgesine yönelik harekata tepkiler

Harekat Burdur'da protesto edildi

 Bayırbucak Türkmenleri'ne yönelik saldırılar, Burdur'da protesto edildi. 

Genç Memur Sen üyeleri, Esed rejiminin Bayırbucak Türkmenlerine yönelik saldırılarını, Cumhuriyet Meydanı'nda protesto etti.

Genç Memur Sen Burdur Şube Başkanı Hasan Taşdemir, yaptığı açıklamada, insanlığını kaybetmemiş vicdan sahibi herkesin kendileriyle olduğunu söyledi.

Vahşet saltanatını sürdürmek için ülkesini cehenneme çeviren, kendi halkına zulmeden Esed'in, sözde DAEŞ ile mücadele için bölgeye gelen Rusya ve bölgeyi kendi inancı doğrultusunda tahkim etmek isteyen İran'ın desteğini aldığını savunan Taşdemir, "Hep birlikte Bayırbucak Türkmenleri'nin yaşadığı köylere fosfor ve misket bombaları yağdırıyorlar. Üstelik kadın, çocuk, yaşlı demeden sivilleri öldürüyorlar" dedi. 

"Zalim Rusya'yı, katil Esed'i, Bayırbucak Türkmenleri'ni yok etmeye yönelen saldırıları ve katliamlarından dolayı esefle kınıyor, lanetliyoruz" diyen Taşdemir, şunları kaydetti:

"Mazlumun dinini, ırkını, mezhebini hiçbir zaman sormadık. Kimden gelirse gelsin zulmün karşısında, kim olursa olsun mazlumun yanında olduk. Bu anlayışla, Bayırbucak Türkmenleri başta olmak üzere Suriye'de hayatını kaybeden Türkmen, Arap ve Kürt kardeşlerimize, masum ve mazlum insanlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz."

Grup, Bayırbucak Türkmenleri için edilen duanın ardından dağıldı. 

 

 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.