Burdur

Süt Teknoloji Araştırma ve Geliştirme Merkezi Projesi

11:31 11 Aralık 2015
Süt Teknoloji Araştırma ve Geliştirme Merkezi Projesi

Projenin tanıtım toplantısı yapıldı

Burdur'da üretilen sütün sağlıklı şekilde tüketiciye ulaştırılması ve sektörde marka yaratılması için başlatılan "Süt Teknoloji Araştırma ve Geliştirme Merkezi Projesi", sektör temsilcilerine anlatıldı.  

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) tarafından yürütülen, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı'nın (BAKA) desteklediği 4 milyon lira maliyetli projenin bilgilendirme toplantısı, kentteki bir restoranda yapıldı. 

Toplantıda konuşan MAKÜ Süt ve Ürünleri Teknolojisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. İlhan Gün, Burdur'da günlük bin ton süt üretildiğini, bu sütün büyük kısmının çiğ olarak il dışına pazarlandığını söyledi. 

Kurmayı planladıkları merkezle çiğ sütün muhafazası ve taşınması esnasında özelliklerini yitirmeden sağlıklı şekilde tüketiciye ulaştırılabilmesini amaçladıklarını anlatan Gün, "Merkezin temel hedefi çiğ sütün ham madde sorunlarına, mikrobiyolojik düzeydeki sorunlarına, işleme sorunlarına çözüm bulmaktır. Sütün ambalajlanıp taşınması ve raf ömrü sorunları üzerinde de çalışmalar yapılacak" diye konuştu.

- "Bin tona yakın süt üretiyoruz ama markamız yok"

Burdur Valisi Hasan Kürklü ise üreticilerin ve sivil toplum örgütlerinin projeye sahip çıkmasını istedi. 

Üniversitenin özellikle veterinerlik ve süt teknolojisi alanında kendini ispatladığını anlatan Kürklü, akademisyenlerin ellerinden geldiğince gayret gösterdiklerini bildirdi.

Burdur'daki sütün marka yaratılarak Türkiye geneline dağıtılması gerektiğine işaret eden Kürklü, şöyle konuştu:

"Bu kadar kaliteli yoğurdumuz varken, böyle kaliteli ürünlerimiz varken bunu niye ülke geneline yaymayalım? Onun için bu projenin çok önemli olduğunu söyleyebiliriz. Yani bin tona yakın süt üretiyoruz ama markamız yok. Her yörenin kendine has markası varken Burdur'un neden böyle bir markası olmasın? Bundan sonra hayvancılıkla ilgili mermercilikle ilgili bir takım şeylerin arkası gelir diye ümit ediyoruz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.