Burdur

64. Hükümet Eylem Planı

12:04 18 Aralık 2015
64. Hükümet Eylem Planı

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz, 64. Hükümet Eylem Planı'nda lisans öğrencilerinin aldığı 350 lira olan burs ve kredi miktarının 400 liraya çıkarılmasına ilişkin, "Öğrencilerimizin eğitim öğretim almaları bakımından çok güzel bir gelişme. İnşallah ilerleyen zamanlarda hükümetimizin bütçe imkanları çerçevesinde rakamlar daha da yükselir" dedi. 

Korkmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, aile ekonomilerinde eğitime ayrılan payın arttığını, eğitimin her geçen gün daha maliyetli hale geldiğini söyledi. 

Öğrencilerin bilimsel ve akademik gelişimi ile sosyal ihtiyaçlarının karşılanması bakımından hükümetin eylem planında burs ve kredi miktarlarını yükseltilmesinin eğitim camiasında memnuniyetle karşılandığını belirten Korkmaz, "​Bu oldukça olumlu bir şey. Öğrencilerimizin eğitim öğretim almaları bakımından çok güzel bir gelişme. İnşallah ilerleyen zamanlarda hükümetimizin bütçe imkanları çerçevesinde rakamlar daha da yükselir. Ben bu uygulamayı hayata geçiren hükümete teşekkür ediyorum" diye konuştu. 

- "İnşallah bu imkanlar iki katına çıkar"

"Karnınız açken ne kadar bir şey düşünebilirsiniz? İhtiyacınız varken birinci önceliğiniz hiçbir zaman eğitim öğretim olmaz" diyen Korkmaz, "İmkansızlıklar başarısızlık için bir gerekçedir demek istemiyorum. Ama gerçekten bizim öğrencimiz artık günümüzde çağdaş şartlara uygun olarak cebinde harçlığı, üzerinde kıyafeti, kış geldi ayakkabısı yani temel ihtiyaçlarını karşılıyor olması lazım. Devletin sosyal devlet anlayışıyla bu işleri yapması lazım. İnşallah bu imkanlar iki katına çıkar" diye konuştu. 

- Yeni düzenleme talebi

Korkmaz, bir lisans öğrencisinin devletten 600-700 lira burs ya da kredi alabilmesi gerektiğini dile getirdi. ​Bu kredilerin de mümkünse kısmen sübvanse edilmesini arzu ettiğini vurgulayan Korkmaz, şunları söyledi:

"Çünkü kredilerin de şöyle bir sıkıntısı var. İleride bunlar birikiyor birikiyor hayatın bir döneminde öğrencinin karşısına topluca çıkıyor. Daha hayatını kurma aşamasında maliyeye, icraya düşüyor. Bunlar da yaşanabiliyor. Kredi Yurtlar Kurumu bu gibi ödeme zorluğu çeken öğrencilerle ilgili bazı düzenlemeler yaptı. Düzenli bir işe sahip olmadan bir takibat yapılmıyor. Ama kısmen kredilerde bir sübvansiyon yapılabilir mi? Mümkündür diye düşünüyorum."

 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.