Burdur

Burdur’da okuma kampanyası

10:22 31 Mart 2016
Burdur’da okuma kampanyası

Okuma alışkanlığı ve okuma kültürü konusunda, ülke genelinde başlatılan kitap okuma kampanyası, Burdur'da Vali Hasan Kürklü'nün katılımıyla gerçekleştirildi.

52. Kütüphane Haftası kapsamında İl Halk Kütüphanesi tarafından düzenlenen okuma etkinliği, Cumhuriyet Meydanı'nda yapıldı. Vali Kürklü ve eşi Nesibe Kürklü, etkilik öncesi minik öğrencilere boyama kitabı hediye etti.

Etkinlikte yaptığı konuşmada, öğrenci velilerine seslenen Vali Hasan Kürklü, velilerin öğrencilere örnek olması için kitap okuması gerektiğini söyledi.

Kürklü, çocukların, anne ve babalarını kitap okurken gördükleri takdirde, etkilenerek kitap okumaya başlayacaklarını ifade ederek, şöyle konuştu:

"Gelişmiş toplumlar arasında yerimizi almak istiyorsak, muhakkak kitap okuma oranını artırmamız lazım. Bunun içinde gayret sarf ediyoruz. Okumanın yeri zamanı ve yaşı yoktur. Hemen hemen her yerde, her yaşta ve her zaman kitap okunabilir."

Velilerden, akşamları televizyonu ve bilgisayarı kapatıp bir saat kitap boyunca okumalarını isteyen Kürklü, "Biz hep şu yanlış algıya düşüyoruz 'Bizim çocuğumuz okuyor'. Ama ders kitapları dışında hikaye, roman gibi bir takım eserlerin okunması lazım. Ne mutlu okuyanlara." dedi.

Vali Kürklü ve eşi, okuma etkiliğine destek veren vatandaşlar ile yarım saat kitap okudu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.