Burdur

Karamanlı'da "Ulusal Egemenlik ve Sağlıklı Yaşam Bisiklet Turu" düzenlendi

19:15 23 Nisan 2016
Karamanlı'da "Ulusal Egemenlik ve Sağlıklı Yaşam Bisiklet Turu" düzenlendi

Burdur'un Karamanlı ilçesinde, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri çerçevesinde, Ulusal Egemenlik ve Sağlıklı Yaşam Bisiklet Turu düzenlendi.

Hürriyet Mahallesi belediye park alanındaki etkinlikte konuşan Kaymakam Yusuf Altun, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığının ortaklaşa yürüttüğü proje çerçevesinde, öğrencilere bisiklet dağıtıldığını belirtti.

Altun, Karamanlı'da kamu kurumları, yerel yönetimler ve sivil toplum örgütleriyle aktif bir çalışma içinde bulunduklarını söyledi. Kaymakam Altun, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı renklendirmeyi ve katılımı arttırmayı hedeflediklerini kaydetti.

Bisiklet dağıtımının devam edeceğini anlatan Altun, "Okul idaresinin kontrolü çerçevesinde birinci kriterimiz, çocuklarımızın başarılı olması. Başarılı olan çocukları, sadece derslerde değil, aynı zamanda sosyal aktivitelerle de geliştirmek adına, onlara destek olsun diye bisikleti olmayan çocuklarımızı belirleyip, o çocuklarımıza bisiklet armağan edeceğiz." dedi.

Karamanlı Toplum Sağlığı tarafından 27, Karamanlı Spor Kulübünün bünyesindeki Karamanlı Bisiklet Grubunca da 3 bisiklet, öğrencilere dağıtıldı.

Vatandaşların katılımıyla başlayan bisiklet turu, Karamanlı Belediyesinin mesireliğinde tamamlandı.

Burada öğrencilere yönelik animasyon gösterileri yapıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.