Burdur

Karamanlı'da "Huzurlu Bir Yaşam İçin El Ele" projesi

12:41 22 Haziran 2016
Karamanlı'da "Huzurlu Bir Yaşam İçin El Ele" projesi

Karamanlı Kaymakamlığının desteğiyle İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından yürütülen "Huzurlu Bir Yaşam İçin El Ele" projesi tanıtıldı.

Nimet Güvener Konferans Salonu'nda düzenlenen tanıtım toplantısında konuşan İlçe Jandarma Komutanı Kıdemli Başçavuş Tarran Güney, jandarmanın çalışmaları hakkında bilgi verdi. Güney, önleyici hizmetlerin etkinleştirilmesi ve bölgede hakimiyetin arttırılması amacıyla proje hazırladıklarını söyledi.

Projeyle vatandaşları suç ve şüphe konularında bilinçlendirmeyi, komşuluk bağlarını güçlendirilmeyi ve böylelikle suçu ve suçluyu daha fazla önleyebilmeyi amaçladıklarını kaydeden Güney, şöyle konuştu:

"İlçenin coğrafi konumu, bölgenin genişliği, yerleşim yerleri, çevre il ve ilçelerle çok fazla bağlantı yollarının bulunması, dağlık alan olması ve yaylalarla ulaşım ve iletişimin zorluğu, suç profillerinin çeşitlenmesi gibi nedenlerle projeye ihtiyaç duyduk. Projemizin hayata geçirilmesiyle, emniyet, asayiş ve kamu düzeni sağlanmış bir toplum yapısını oluşturmak, kötü amaç güden şahısların bölgemizde faaliyetlerini sürdürmelerini engellemek, meydana gelen suç unsurlarının devamlılığını gerçekleşmeden tespit edip, müdahale etmek ve bölgemizde yaşayan vatandaşlarımızın ihtiyaç ve sorunlarını zaman kaybetmeden önlemek ve çözmek istiyoruz."

Daha sonra vatandaşlara broşürler dağıtıldı, ilçenin giriş ve çıkışlarına projeyi anlatan tabelalar asıldı.

Toplantıya Kaymakam Yusuf Altun, Belediye Başkanı Fatih Selimoğlu, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, köy ve mahalle muhtarları katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.