Burdur

FETÖ'nün darbe girişimi

23:23 16 Temmuz 2016
FETÖ'nün darbe girişimi

Burdur Valisi Şerif Yılmaz, FETÖ'nün darbe girişimiyle ilgili, "Bugün itibarıyla ilimizde 7 savcı ve hakim açığa alınmıştır." dedi.

Türk bayrakları taşıyarak Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan vatandaşlar sloganlar atarak darbe girişimini protesto etti.

Burdur Valisi Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, Türkiye Cumhuriyeti'ni hiçbir kuvvet ve gücün alt edemeyeceğini söyledi.

Dün darbe girişiminde bulunanların bugün fotoğraflarda elbiseleri soyulmuş rezil rüsva bir şekilde yere kapanmış halde göründüklerini belirten Yılmaz, şöyle konuştu:

"Türk askeri bunları kendilerine yakışan bir şekilde teslim aldı. Bugün itibarıyla da ilimizde 7 savcı ve hakim açığa alınmıştır. Türkiye'de olduğu gibi ilimizde de buna yeltenen, buna kalkışan hiç kimse olamaz. Olanlarda cezalarını muhakkak bulur. İlimizdeki güvenlik kuvvetlerimiz, askerimiz, devletimizin milletimizin ve siyasi iradenin emri altında Türk devletine, Türk milletine hizmet etmeye devam etmektedir."

"İlk resimleri de gördük. Köpek gibi afedersiniz yerlerde sürünmeye başladılar" diyen Vali Yılmaz, "Cenab-ı Hak inşallah dahada rezil rüsva eder. Bu milletin bu insanların yüzüne bakamaz hale getirir. Devlet bunu yapacak güç, kudret ve iradeye sahiptir. Türkiye Cumhuriyeti milletiyle, devletiyle, kurum ve kuruluşlarıyla, askeriyle polisiyle bir arada bulunduğu sürece hiç bir kimse bununla uğraşamaz, buna kafa tutamaz, hamdolsun tutamadılar." ifadesini kullandı.

Bu arada açığa alınanlardan 4'ünün savcı, 3'ünün hakim olduğu öğrenildi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.