Burdur

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi'nde görevden almalar

17:32 23 Ağustos 2016
Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi'nde görevden almalar

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz, devlete darbe girişimde bulunanlara karşı hiç kimsenin vicdanıyla hareket etme lüksünün olmadığını söyledi.

Rektör Korkmaz, Senato Salonu'nda düzenlediği basın toplantısında, 15 Temmuz darbe girişiminde ve Gaziantep'teki terör saldırısında hayatını kaybeden vatandaşlara başsağlığı, yaralılara da acil şifalar diledi.

Üniversitedeki personelin açığa alınması konusunda devletin bilgi kaynaklarından kendilerine gelen bilgiler doğrultusunda hareket ettiklerini belirten Korkmaz, "Burada hassas olmaya da gayret ediyoruz ama kanaat oluştuktan sonra da yapacak bir şey yok. Bu meselede 'Vicdani yönü ihmal mi ediyoruz?' gibi sözler de oluyor. Öyle bir şey yok. Devlete darbe girişimde bulunanlara karşı hiç kimsenin vicdanıyla hareket etme lüksü yok. Adalet hissiyle hareket etmek gerekiyor. Adalet neyi gerektiriyorsa biz de her türlü önlemi almak zorundayız. Hafife alınabilecek bir durum yok." dedi.

Rektör Korkmaz, bugün itibariye üniversitede açığa alınan personel sayısının 34 olduğunu ifade ederek, bu personelden 18'inin tutuklandığını, 12'sinin adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığını, 2 personelin gözaltında, 2 personelin de firari olduğunu kaydetti.

Üniversitenin bu yıl öğrenci sayısı hedefini gerçekleştirdiğini dile getiren Korkmaz, 2019'da 43 bin, 2023'te ise 60 bin öğrenci hedeflerinin olduğunu da sözlerine ekledi.

Toplantıda, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Karaca, Prof. Dr. Durmuş Acar ve Genel Sekreter Ali Nihat Gündüzalp de hazır bulundu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.