Burdur

30 Ağustos Zafer Bayramı

22:59 30 Ağustos 2016
30 Ağustos Zafer Bayramı

Burdur'da 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla sanatçı Mehmet Erdem'in konseri öncesinde bir çiftin nikahı kıyıldı.

Burdur Belediyesi tarafından bayram etkinlikleri kapsamında Köprübaşı'dan Şeker Meydanı'na meşaleli yürüyüş düzenlendi.

Yürüyüşün ardından Şeker Meydanı'nda düzenlenecek konser öncesi konuşan Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, bir çiftin kendisinden nikahlarını kıymalarını istediğini söyledi.

Çifte, o saatlerde vatandaşlarla Zafer Bayramı'nı kutlayacağını belirten Ercengiz, "Gelin nikahınızı sahnede kıyalım' dedim. Onlar da geldiler. Şimdi sizin şahitliğinizde genç arkadaşlarımızın nikahını kıyacağız." dedi.

Daha sonra Başkan Ercengiz Kocaeli'de çalışan inşaat mühendisi Melike Akçay ile inşaat teknikeri Samet Akçay'ın nikahını kıydı.

Damada "Bizden kız almak zordur" diyen Ercengiz, "Biz bazı sözler alarak kız veriyoruz. Ulusal ve dini bayramlarımızda kızımızı getireceksin. Samet ilk önce sorumu sana soracağım. Çünkü evde son sözü hanımlar söylüyor. Bu nedenle baştan evet demekte yarar var." ifadesini kullandı.

Ercengiz, evlilik cüzdanını verdiği çifte mutluluk diledi.

Nikah sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ercengiz, ilk defa böyle bir ortamda nikah kıydığını ifade etti. Neredeyse 15 bin Burdurlu ile nikah kıydıklarını kaydeden Ercengiz, "Bizim için çok özel bir gün. Bugün genç çiftlerimizin de unutamayacağı bir nikah töreni yaptık. Umuyorum evlilikleri Türkiye Cumhuriyeti'nin tarihi kadar eski ve köklü olur." diye konuştu.

Damat Akçay da nikahlarının 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda vatandaşların önünde kıyıldığı için mutlu olduklarını dile getirerek, "İki mutluluğu bir araya getirdik ve yaşadık. Bizim için de unutulmaz bir anı oldu. Aklımızdan çıkaramayacağımız nikahımız oldu. Böyle bir nikahı hayal etmiyorduk. Bizim baya bir davetlimiz oldu." dedi.

Gelin Akçay böyle bir günde evlendikleri için mutlu olduklarını anlattı.

Nikah sonrası sanatçı Mehmet Erdem konser verdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.