Burdur

MAKÜ'de dersliğinin tavanı çöken fakültede yenileme

15:08 23 Eylül 2016
MAKÜ'de dersliğinin tavanı çöken fakültede yenileme

Şiddetli rüzgar nedeniyle bir sınıfının alçıpan tavanının çökmesi sonucu 5 kişinin yaralandığı Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Cevat Sayılı Sağlık Bilimleri Fakültesinin tavanları yenileniyor.

MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, salı günü şiddetli fırtına nedeniyle Cevat Sayılı Sağlık Bilimleri Fakültesinin bir dersliğinin tavanının tamamen çöktüğünü hatırlattı.

Ciddi bir sıkıntı olmadan kazayı atlattıklarını belirten Korkmaz, "Teknik ekip fakültemizin bütün tavanlarının değişmesine karar verdi ve hemen çalışmalara başladı. Öğrencilerimiz 3 hafta İktisat Fakültesinde ders görecekler. Bu süre içerisinde bütün alçıpan tavanlar köpük tavan ile değiştirilecek." dedi.

Korkmaz, üniversitenin bütün birimlerinin iş güvenliği bakımından kontrol edileceğini ifade ederek, "Eğitim önemli ama bizim açımızdan öğrenci sağlığı çok daha önemli. Binalarımızın çoğu yeni ama bazen kontrol dışı gelişmeler olabiliyor. Yöneticiler olarak bunu bir ikaz kabul ederek bu ve benzeri sıkıntılarımız varsa gidereceğiz." diye konuştu.

Olayla ilgili hem idari hem de adli soruşturmanın başlatıldığını dile getiren Korkmaz, fakültenin müteahhidi hakkında tazminat davası açacaklarını sözlerine ekledi.

20 Eylül'de MAKÜ Cevat Sayılı Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü 2. sınıf öğrencilerinin ders gördüğü sınıfın alçıpan tavanı, kuvvetli rüzgarın etkisiyle çökmüş, olayda 1 öğretim görevlisi ve 4 öğrenci hafif yaralanmıştı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.