Burdur

Türkiye Sujeti ve Flyboard Şampiyonası

15:31 24 Eylül 2016
Türkiye Sujeti ve Flyboard Şampiyonası

Burdur Gölü Festivali kapsamında 15 Temmuz demokrasi şehitleri anısına düzenlenen Türkiye Sujeti ve Flyboard Şampiyonası'nın 5. ayak yarışları başladı.

Burdur Belediyesi ve Türkiye Motosiklet Federasyonunun (TMF) işbirliğiyle gerçekleştirilen şampiyonaya İstanbul, Bodrum, Isparta, Ordu, Antalya, İzmir ve Burdur illerinden 4'ü kadın, 45 sporcu katıldı.

Burdur Gölü sahil şeridinde oluşturulan parkurda sporcular "Standart 1", "Standart 2", "Standart 3", Kadınlar Kupası ve TMF Kupası kategorileri ile "flyboard" yarışmalarında dereceye girebilmek için mücadele edecek.

TMF İdari Asbaşkanı Hamit Dizman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Burdur Gölü'nün güzelliğini kaybetmemesi gerektiğini söyledi.

TMF olarak her şampiyonada sosyal içerikli projelerinin olduğunu belirten Dizman, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra düzenledikleri şampiyonaları 15 Temmuz şehitleri anısına yaptıklarını kaydetti.

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz de şampiyonanın bu yıl ikincisini düzenlediklerini ifade etti.

Gölün kurumasına dikkati çekmeye çalıştıklarını anlatan Ercengiz, "Burdur Gölü bizim olmazsa olmazımız. Birçok nedenle gölümüz her geçen gün maalesef kurumakta. Bizler sorumluluk makamında elimizden geleni yaparak gölümüzü sonraki nesillere bırakmak zorundayız." dedi.

Ödül töreni ile sona erecek şampiyona kapsamında gerçekleştirilen "flyboard" ve "sujeti" yarışmaları izleyenlerin beğenisini topladı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.