Burdur

CHP Milletvekili Göker'in İl Milli Eğitim Müdürü'ne tepkisi

17:09 27 Eylül 2016
CHP Milletvekili Göker'in İl Milli Eğitim Müdürü'ne tepkisi

CHP Burdur Milletvekili Mehmet Göker, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Bayram'ın sosyal medya paylaşımı için, "Bu paylaşım insanları ayrıştırmak ve kadınları evine hapsetmekten başka bir şey değildir." dedi.

Milletvekili Göker, partisinin il başkanlığında gazetecilere yaptığı açıklamada, İslamiyet'te esas olan şeyin Kur'an-ı Kerim ve ayetler olduğunu söyledi.

Kur'an'da kılık kıyafet üzerinden zina ile ilişkilendirilecek tek bir ayet olmadığını savunan Göker, İslamiyet'in akıl dini olduğunu ve İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Bayram'ın sosyal medya paylaşımının akıl ve bilimle bağdaşmayacağını belirtti.

Göker kendisinin dini bilgilerinin paylaşımın hadis olup olmadığını açıklamaya yetmeyebileceğini ifade ederek, "Hadis-i şerif kılıfı altında toplumu ötekileştirmek adına görev yapan Milli Eğitim Müdürü ile uğraşması gereken Diyanet İşleri Başkanlığıdır. İslamiyet, herkese açık, güzel ve zorlama olmayan bir dindir. Bu paylaşım insanları ayrıştırmak ve kadınları evine hapsetmekten başka bir şey değildir." diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.