Burdur

Burdur'da "15 Temmuz Şehitleri Anma Sergisi"

13:56 28 Eylül 2016
Burdur'da "15 Temmuz Şehitleri Anma Sergisi"

Burdur'da ''15 Temmuz Şehitleri Anma Sergisi" izlenime sunuldu.

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu İl Müdürlüğünce düzenlenen, Anadolu Ajansı muhabirlerinin çektiği fotoğrafların yer aldığı serginin açılışı, Fereli Sinan Efendi Erkek Öğrenci Yurdu'nda yapıldı.

Vali Şerif Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, serginin takdire şayan olduğunu söyledi.

Japonların, ABD'nin Hiroşima'ya attığı bombayı bugün çocuklarına gösterdiğini belirten Yılmaz, "Biz de Çanakkale'yi, Dumlupınar'ı, Sarıkamış'ı, 15 Temmuz'u göstermeliyiz. Bu ülke çok darbe gördü. Millet hiçbir zaman bugünkü gibi sokağa çıkıp, darbenin karşısında durmadı. Bunları unutmamamız gerekiyor. Suriye'de yaşananları görüyorsunuz. 3 milyona yakın Suriyeli ülkemizde. Bir kısmı 'Batı'ya gideceğiz' derken denizde boğuldu." ifadelerini kullandı.

Ülkenin, Osmanlı'dan alınan mirasla mağdurlara kucak açtığını anlatan Yılmaz, Türkiye'ye kucak açabilecek kuvvet ve kudrette bir ülkenin ise bulunmadığını dile getirdi.

"Bizim gidecek bir ülkemiz yoktur." diyen Yılmaz, şunları kaydetti:

"Ülkemize sahip çıkmamız gerekiyor. Mehmet Akif'in dediği gibi 'Cenabıhak bu ülkeye bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın'. Gerçekten bütün yük sizlerin omzunda olacak. İri olmamız, diri olmamız, kuvvetli olmamız gerekiyor. O da sizlerin sayesinde olacak. Sizlerin bu ülkeyi Atatürk'ün işaret ettiği muasır medeniyetler seviyesine çıkarmanız gerekiyor."

Daha sonra katılımcılar, AA muhabirlerinin çektiği 50 fotoğraftan oluşan sergiyi gezdi.

Açılışa, AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, İl Emniyet Müdürü Eyüp Özüdoğru, AK Parti İl Başkanı Süleyman Faki, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Genel Sekreteri Ali Nihat Gündüzalp, KYK İl Müdürü Sami Kala, şehit Astsubay Ömer Halisdemir'in kız kardeşi Elif Serin, şehit polis memuru Akif Altay'ın annesi Fadime Altay, gaziler, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile öğrenciler katıldı.

Sergi, 2 gün açık kalacak.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.