Burdur

İnsuyu Ovası'nda hal sistemi kurulacak

11:55 15 Ekim 2016
İnsuyu Ovası'nda hal sistemi kurulacak

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Burdur Belediyesi olarak İnsuyu Ovası'nda üretici birliği oluşturup hal sistemini hayata geçirerek üreticinin korunması ve emeğinin karşılığını alması için çalışma başlattıklarını bildirdi.

Belediye Başkanı Ercengiz, gazetecilere yaptığı açıklamada, Burdur İnsuyu Ovası'nın Türkiye'nin fasulye deposu olduğunu söyledi.

Fasulye üreticilerinin emeklerinin karşılığını alamaması üzerine harekete geçtiklerini belirten Ercengiz, "Burdur Belediyesi olarak İnsuyu Ovası'nda üretici birliği oluşturup hal sistemini hayata geçirerek, üreticimizin korunması ve emeğinin karşılığını alması için çalışma başlatıyoruz. Bölgenin muhtarlarıyla bir araya geldik. Konu hakkında çalışma başlattık. Burdur'a yakışan ve üreticinin emeğinin korunduğu bir sistemi oluşturacağız." dedi.

Ercengiz, İnsuyu Ovası'nda günlük 400 ton fasulye üretimi yapıldığına dikkati çekerek, 100 gün boyunca Türkiye'nin çeşitli pazarlarına fasulye ulaştırıldığını kaydetti.

İnsuyu Ovası'nda ortalama 1,5 liradan satılan fasulyenin İstanbul'da 7-8 liraya kadar yükseldiğini anlatan Ercengiz, şöyle konuştu:

"Bu katma değerin Burdur'da kalması, üreticiden tüketiciye olan bu zincirin daha sağlıklı yürütülebilmesi için belediye kontrolü içerisinde yapılmasını sağlayacağız. Fasulyeden yıllık 50-60 milyon lira girdi sağlıyoruz. Doğru bir strateji ile 7-8 milyon liralık bir katma değerin Burdur'da kalması sağlayacağız."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.