Burdur

Burdur'da dolandırıcılık iddiası

16:53 01 Kasım 2016
Burdur'da dolandırıcılık iddiası

Burdur'da Cumhurbaşkanı Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Kalın'ın ismini kullanarak bir hükümlüyü para karşılığında tahliye ettirmeye çalıştıkları iddia edilen 4 kişiden 1'i tutuklandı.

Burdur Cumhuriyet Başsavcısı Sadi Doğan, yaptığı yazılı açıklamada, bir şüphelinin kendisini Cumhurbaşkanı Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Kalın olarak tanıtarak, Burdur Cezaevi'nde kalan bir hükümlünün tahliye edilmesini istediğini kaydetti.

Şüpheliyle irtibatlı olduğu belirlenen Antalya Barosu'na kayıtlı bir avukatın da söz konusu hükümlüyle görüşerek, tahliyesi karşılığında para istediğini bildiren Savcı Doğan, açıklamasında şunları kaydetti:

"Organize suç şebekesi Cumhuriyet Başsavcılığımızın yaptığı ayrıntılı soruşturma sonunda tespit edilmiştir. Tespit edilen 4 kişiden birinin Antalya Barosu avukatı olduğu, hükümlüyle görüşmeyi sağladığı ve tahliye karşılığında para talep eden kişi olduğu değerlendirilmiştir. Olayla ilgili 1 kişi tutuklanmış olup, 3 kişinin gözaltı işlemleri devam etmektedir. Örgütün benzer şekilde kendilerini İbrahim Kalın, rütbeli asker ya da MİT görevlisi olarak tanıtarak Antalya ve Ankara'da kamu kurumları nezdinde dolandırıcılık yaptığı tespit edilmiştir. Soruşturma bu yönleriyle de genişletilerek devam etmektedir."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.