Burdur

Burdur'da 15 Temmuz şehitleri için fidan dikildi

12:11 03 Kasım 2016
Burdur'da 15 Temmuz şehitleri için fidan dikildi

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesinde (MAKÜ) 15 Temmuz gazisi Safiye Bayat'ın da katıldığı etkinlikte, FETÖ'nün darbe girişiminde şehit olan 241 şehit için fidan dikildi.

Üniversitenin İstiklal Yerleşkesi'nde oluşturulan 15 Temmuz Şehitleri Hatıra Ormanı'nda düzenlenen etkinlikte konuşan MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz, FETÖ'nün darbe girişimine karşı kahramanca şehit olan 241 kişi için hatıra ormanı oluşturduklarını, bundan büyük bir onur duyduklarını anlattı.

Bazılarının 15 Temmuz darbe girişimi hiç olmamış gibi davrandığını ifade eden Korkmaz, "Darbe girişimi büyük bir gerçeklik içerisinde en şiddetli şekilde gerçekleşti. Bunu unutmamamız ve unutturmamamız gerekiyor. Gençlerimizin özellikle o gün yaşanan hadiseleri, ülkenin geleceğiyle irtibatlandırıp değerlendirmesi gerekiyor." dedi.

15 Temmuz gecesi İstanbul Boğaziçi Köprüsü'nde gazi olan Safiye Bayat ise böyle bir etkinlikte olmaktan mutluluk duyduğunu dile getirdi. Fidan dikmenin hayata dokunmak olduğunu aktaran Bayat, hayata hep birlikte dokunacaklarını söyledi.

Konuşmaların ardından Rektör Korkmaz ile Bayat, üzerinden şehit Ömer Halisdemir'in adının yazılı olduğu fidanı toprakla buluşturdu.

Programa katılan öğrenci ve akademisyenler de fidan dikti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.