Burdur

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yılı

21:42 17 Mart 2017
Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yılı

Burdur Valisi Şerif Yılmaz, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yılı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Vali Yılmaz, mesajında, bu vatanının evlatlarının milletin tarih sahnesine çıktığı günden bu yana her türlü badireyi, zorluğu fedakarlıkla atlattığını ve bağımsızlığını ve özgürlüğünü her şeye rağmen korumayı bildiğini kaydetti.

Vatan evlatlarının göğüslerini dini, namusu, bayrağı ve vatanlarının selameti için her daim siper ettiğini ifade eden Yılmaz, evlatların bu vatan uğruna gözünü kırpmadan şehit düşüp, gazi olduğunu aktardı.

Yılmaz, şöyle devam etti:

"Şehitlerimizin hiçbir değerle ölçülemeyecek bu eşsiz fedakarlıkları, milletimizin kalbinde asırlar boyu yaşamaya devam edecek ve asla unutulmayacaktır. 100 yıl önce Çanakkale'de denizden ve karadan vatanımızı parçalamak için saldıran dünya devletlerinin gemilerine ve silahlarına karşı, tüm yokluklara, imkansızlıklara rağmen eşsiz bir mücadele göstererek şehit olacağını bile bile korkmadan ölüme yürüyen milletimiz 'Çanakkale Geçilmez' destanını yazarak, Kurutuluş Savaşımızın temellerini Çanakkale'de atmışlardır. Bugün yine 100 yıl sonra aynı senaryoyu ülkemizde uygulamak isteyen aynı zihniyetin taşeronlarına 15 Temmuz akşamı 'Dur' diyen bu necip millet, ellerinde bayrakları ile aynı üst aklın taşeronlarına 'Dur' diyerek gözlerini kırpmadan şehit düşmüşler, gazi olmuşlar ve bir kez daha tarihimize isimlerini altın harflerle yazdırmışlardır."




YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.