Burdur

Yaşlılar Haftası

21:31 20 Mart 2017
Yaşlılar Haftası

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) öğrencileri, Yaşlılar Haftası dolayısıyla huzurevi sakinleriyle bir araya gelerek eğlenceli vakit geçirdi.

MAKÜ Eğitim Fakültesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü öğrencileri, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Durmuş Acar ile birlikte Burdur Belediyesi Berberoğlu Vakfı Huzurevi'nde kalan yaşlıları ziyaret etti.

Huzurevi sakinlerine karanfil hediye eden öğrenciler, yaşlılarla sohbet edip, onların yaşam hikayelerini dinledi.

Rektör Yardımcısı Acar, ziyarette yaptığı konuşmada, öğrencilerle birlikte huzurevinde olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Üniversite olarak yaşlıların her zaman yanında olduklarını aktaran Acar, şunları kaydetti:

"Bizlere emanet etmiş olduğunuz görevleri yerine getirerek sizlere layık olmaya çalışıyoruz. Bundan hiç kuşkunuz olmasın. Gönül isterdi ki belli haftalarda değil sizlere sürekli katkıda bulunalım. Devletimiz bu noktada ciddi bir alt yapı oluşturup ömrünüzün bu döneminde daha rahat etmenizi sağlayacak bir takım çalışmalar yapıyor. Üniversite olarak her zaman sizlerin yanınızdayız. Bu gençlerimiz, sizleri örnek alarak sizlere layık olmaya çalışacaklardır."

Huzurevi sakinlerinden Ömer Karakaya, ziyaretten dolayı öğrencilere teşekkür ederek, "Burada bulunan her bir öğrenci gözümüzde doktor misali bizleri tedavi etmiş oluyorlar. Bu anı tarif etmekte zorlanıyorum. Çok coşkulu ve anlamlı bir gün. Bizler için unutulmayacak bir anı oldu." dedi.

Fahriye Yaramış ise, ziyaretten dolayı çok sevindiklerini ve kendileri için güzel bir anı olduğunu kaydetti.

Öğrenciler, daha sonra müzik eşliğinde yaşlılarla eğlenceli vakit geçirdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.