Burdur

Burdur'da "KÖYDES Tahsisat Komisyonu" toplantısı

18:09 22 Mart 2017
Burdur'da "KÖYDES Tahsisat Komisyonu" toplantısı

Burdur'da, Köylerin Altyapısının Desteklenmesi Projesi (KÖYDES) İl Tahsisat Komisyonu toplantısı gerçekleştirildi.

Burdur Valiliğinden yapılan açıklamada, Burdur Valisi Şerif Yılmaz başkanlığında İl Özel İdaresi Toplantı Salonu'nda gerçekleşen toplantıda, KÖYDES İl Tahsisat Komisyonu gündeminde yer alan konuların görüşüldüğü bildirildi.

Vali Yılmaz, Yüksek Planlama Kararı doğrultusunda Burdur'a, KÖYDES birinci dilim ödeneği olarak toplam 10 milyon 280 bin lira ödenek ayrıldığını belirtti.

Tahsisat Komisyonu olarak bu gelen ödenek doğrultusunda il merkezine ve ilçelere yapılacak olan yatırımlarla ilgili karar vereceklerini kaydeden Yılmaz, alınan kararlar neticesinde çalışmalara kısa sürede başlayacaklarını vurguladı.

KÖYDES Projesinin Cumhuriyet tarihinde kırsala yönelik yapılan en önemli projelerden olduğunu aktaran Yılmaz, şunları kaydetti:

"Kırsalda yaşayan insanlarımızın hayat standartlarını yükseltecek alt yapı çalışmalarının kısa sürede tamamlanmasını sağlayan önemli bir projedir. Bu bağlamda da ilimizde bunu en verimli şekilde kullanmanın gayreti içerisinde olacağız. Bu ödeneğin yanında, özellikle gurup yollarımızdaki sıcak asfalt çalışmalarında kullanacağımız, ikinci bir ödenekte inşallah önümüzdeki günlerde tekrar Yüksek Planlama Kararı doğrultusunda gönderilecek. Gelen bu ödeneklerle beraber bunları da gerçekleştirmiş olacağız. Yüksek Planlama Kararında belirtilen birinci önceliğimiz içme suyu olmak üzere, köy alt yapılarında istek ve talepler doğrultusunda ilçelerimizden gelen talepleri de değerlendirmek suretiyle İl Özel İdaresi bütçe imkanlarını da birlikte kullanmak suretiyle bir çalışma gerçekleştirmiş olacağız."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.