Burdur

Burdur'da kaza oranlarında azalma

16:38 28 Haziran 2017
Burdur'da kaza oranlarında azalma

Burdur'da Ramazan Bayramı kapsamında alınan tedbirler dolayısıyla önceki yıllara oranla bu yıl trafik kazalarında azalmanın yaşandığı bildirildi.

Burdur Valiliğinden yapılan açıklamada, Ramazan Bayramı tatili süresince vatandaşların bayramı huzur ve güven ortamı içerisinde geçirebilmeleri ve turizm bölgelerine güven içerisinde seyahat edebilmelerini sağlamak amacıyla tedbirler alındığı belirtildi.

Açıklamada trafik kazalarını en aza indirebilmek maksadıyla, Burdur İl Jandarma Komutanlığınca 10 jandarma trafik timinin 75 trafik uygulaması, 25 jandarma asayiş timiyle de 216 asayiş uygulamasının yapıldığı kaydedildi.

Bayram boyunca 300 jandarma personelinin görev yaptığının aktarıldığı açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Özellikle trafik yoğunluğunun fazla olduğu Burdur-Antalya, Isparta-Antalya, Burdur-Fethiye, Burdur-Denizli güzergahlarında alınan hem trafik hem de asayiş tedbirleri kapsamında jandarma trafik sorumluluk bölgesinde sadece 1 yaralamalı trafik kazası meydana gelmiş, köy ve ilçe yollarında ise 7 trafik kazası meydana gelmiştir. 2015 yılı Ramazan Bayramı döneminde bir güne düşen ortalama kaza miktarı 4, 2016 yılı Ramazan Bayramı döneminde bir güne düşen ortalama kaza miktarı 3 iken bu yıl alınan ve görünürlüğün ön planda olduğu etkili tedbirler sonucunda günlük kaza ortalaması 1,6 olarak gerçekleşmiştir."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.