Burdur

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

22:38 14 Temmuz 2017
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

Burdur Valiliği tarafından 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla şehit aileleri ve gaziler için akşam yemeği düzenlendi.

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesinde (MAKÜ) bulunan bir restoranda düzenlenen programa yetkililer, şehit aileleri, gaziler ve Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında Ankara Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığına yapılan saldırıda şehit olan polis memuru Akif Altay'ın ailesi katıldı.

Burdur Valisi Şerif Yılmaz, etkinlikte yaptığı konuşmada, 15 Temmuz'da milletin kendi hür iradesiyle ülkenin işgal edilmesine "dur" dediğini söyledi.

Bağımsız ve hür bir şekilde bu topraklarda devletin ilelebet devam edeceğini ifade eden Yılmaz, "Bu ülkenin, vatanın, bayrağın bugün burada olması, ezanın okunması, bayrağımızın gönderde olması bilin ki şehitlerimizin sayesindedir. Aldığımız nefes, yediğimiz lokma şehitlerimizin sayesindedir. Onun için şehitlerimizi yad ediyoruz, her zaman dua ediyoruz. Dostumuzu, düşmanımızı iyi bilmemiz lazım. 15 Temmuz'da selalar okunduğunda ezan okuyan imama, müezzine kurşun yağdırdılar. Afrika'daki, Hindistan'daki Müslüman kadar olamadılar. Onlar gibi Müslüman olamadılar. Onun için bunu yapan Müslüman değildir." diye konuştu.

Yılmaz, FETÖ ile mücadelenin devam ettiğini ve Burdur'daki soruşturmalarda kılı kırk yarıp, adaletten ve hakkaniyetten şaşmadan çalışmaların sürdüğünü kaydetti.

Milletin dinine, değerlerine, insanına hakaret eden ve saldıranların devletin huzurunda hesap vereceğini dile getiren Yılmaz, şöyle konuştu:

"Burdur'daki soruşturmaların bir kısmı bitti. Bir kısmına dava açıldı. Açılan davalarda şu ana kadar 70'e yakın mahkumiyet kararı verildi. Bu ülkede işgal girişiminde bulunan kim varsa adalete hesap verecek. Bunun hesabını verecek. Hesabını vermesi için de gece gündüz demeden bir yıldan beri aşağı yukarı Burdur'da 2 bin kişiye yakın soruşturma açıldı. Bine yakın personeli kamudan açığa almıştık. 300'ün üzerinde ihraç edildi. Bir kısmı hakkında işlemler devam ediyor. Bu süreç devam edecek bunların kökü kazınana kadar."

Programda ayrıca, Burdur Müftüsü Hıdır Bayrak dua etti.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.