Burdur

24 Temmuz Basın Bayramı

15:08 24 Temmuz 2017
24 Temmuz Basın Bayramı

Burdur Valisi Şerif Yılmaz, Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz ve AK Parti Burdur İl Başkanı Sülayman Faki, 24 Temmuz Basın Bayramı dolasıyla birer mesaj yayımladı.

Burdur Valisi Şerif Yılmaz, mesajında, 24 Temmuz 1908'de sansürün kaldırılmasının basın tarihi açısından önemli günlerin başında geldiğini belirtti.

Gelişmiş demokrasilerde en önemli özgürlüklerin başında ifade ve haber alma özgürlüğünün geldiğini ifade eden Yılmaz, son yıllarda Türkiye'de yasaklarla mücadele, temel hak ve özgürlüklerin önünün açılması noktasında hükümet tarafından önemli çalışmalar yapıldığını kaydetti.

Demokrasinin ortak değer olarak görülmesi gerektiğini aktaran Yılmaz, mesajında şu görüşlere yer verdi:

"Demokrasimizin güçlendirilmesi için var gücümüzle çalışmalıyız. Bunları ifade ederken de yakın geçmişte örneklerini gördüğümüz, basın özgürlüğünün arkasına sığınarak devletin sırlarını basın aracılığıyla ifşa etmek suretiyle, ülkesini terörist devlet göstermeye çalışan sözde basın mensuplarına şahit olduk. Şimdi o kişilerin hangi ülkelere sığındıklarını, ülkemizde yargılanmaktan kaçtıklarını toplumumuz görmektedir. Tüm bunlar birlikte değerlendirildiğinde basınımızın özgür, tarafsız, objektif bir şekilde görevini yerine getirmesi ve ülke menfaatlerini, kamu düzenini, toplumsal dinamikleri ve mesleğin gerektirdiği ahlaki değerleri göz ardı etmemesi, sorumlu bir yayıncılık üstlenmeleri hiç kuşkusuz büyük önem taşımaktadır."

- Belediye Başkanı Ercengiz

Ercengiz ise özgür basının demokrasinin temel taşlarından biri olduğunu belirterek, "Halkın, doğru ve tarafsız bilgi alma hakkı en temel haklardan biridir. Yağmur çamur demeden her türlü şartta mesleğini icra etmeye çalışarak, halka doğru ve tarafsız haber vermeyi, kamuoyunu doğru şekilde bilgilendirmeyi kendine amaç edinmiş emekçi basın mensubu arkadaşlarımın 24 Temmuz Basın Bayramı'nı kutlarım." ifadesini kullandı.

- İl Başkanı Faki

Süleyman Faki de Türk basınının tarihin her döneminde kamuoyunun haber alma hakkına katkıda bulunma görevini ilkeli ve tarafsız gazetecilik anlayışı içerisinde başarıyla yerine getirdiğini kaydetti.

Faki, "Ülkemizde yaşanan son olaylarda yerel ve ulusal basın, milli iradenin yanındaki kararlı ve cesur duruşlarıyla, fedakarca çalışmalarıyla, milleti doğru bir şekilde bilgilendirerek, demokrasi ve basın tarihinde önemli bir görevi yerine getirmişlerdir. 15 Temmuz'da milli iradeye darbe vurmak isteyen FETÖ'ye karşı milli birlik ve bütünlüğümüzü koruyucu tutum ve yayınlarından dolayı basın mensuplarımız, her türlü övgü ve takdiri hak etmektedir. FETÖ'nün darbe girişimi esnasında ve sonrasında basın tek yürek olarak, ülkemize ve demokrasimize sahip çıkmıştır." açıklamasında bulundu.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.