Burdur

Arkadaşları lösemi hastası Zeliha'yı mezarı başında andı

18:33 20 Eylül 2017
Arkadaşları lösemi hastası Zeliha'yı mezarı başında andı

Bucak ilçesindeki Adem Tolunay Fen Lisesi öğrencileri, okullar açılmadan bir gün önce lösemi hastalığı nedeniyle hayatını kaybeden arkadaşları Zeliha Begüm Özmutlu'nun mezarını ziyaret etti.

Yaklaşık 2 ay önce lösemi teşhisi konulan ve o günden beri hastanede yaşam mücadelesi veren Bucak Adem Tolunay Fen Lisesi 10'uncu sınıf öğrencisi Zeliha Begün Özmutlu, 17 Eylül tarihinde Antalya'da tedavi gördüğü hayatını kaybetti.

Aynı gün defnedilen Özmutlu'nun ölümüne çok üzülen okul öğretmenleri ve öğrenci arkadaşları, Özmutlu'nun oturduğu sıraya fotoğrafını koydu ve çiçek bıraktı. Arkadaşları, ders bitiminde ise Özmutlu'nun mezarını ziyaret ederek dua etti.

Bucak Adem Tolunay Fen Lisesi Okul Müdürü Nermin Uluışık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "10'uncu sınıf öğrencimiz Zeliha'nın ölümü tüm öğrencilerimizi, tüm öğretmenlerimizi derinden etkiledi. Bazı ölümler var hiç yakıştıramadığımız. Zeliha'ya da bu ölümü yakıştıramadık. Hastalığını öğrendiğimiz günden beri kan ihtiyacı olduğunda tüm arkadaşları kan bulmak için seferber olmuştu. Tedavisi sürerken onun ölüm haberini almak bizleri çok etkiledi. Mekanı cennet olsun." dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.