Burdur

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

15:16 29 Ekim 2017
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

Burdur'un Karamanlı ilçesinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenle kutlandı.

Karamanlı'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Belediye Kapalı Pazar Alanında tören düzenlendi.

Kaymakam Osman Oğuz Ekşi, törende yaptığı konuşmada, Cumhuriyetin, tarih boyunca esareti kabul etmeyen yüce Türk ulusunun varoluş ve bağımsızlık destanı olduğunu belirterek, şunları söymedi:

"Topyekun millet olarak verilen mücadelenin ardından, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde milletimiz, egemenliği kayıtsız ve şartsız millete ait olan, en demokratik yönetim biçimi olan cumhuriyeti kabul etmiştir. Cumhuriyetin temelini, vatanına sadakatle bağlı, tüm yurttaşların eşitliği ve özgürlüğü oluşturmaktadır. Cumhuriyet, tebalık, azınlık gibi kavramları kaldırmış, zengin bir tarih ve kültür mirasına sahip Anadolu insanını ayrım gözetmeksizin, vatandaşlık bağı ile Türkiye devleti çatısı altında birleştirmiştir."

Törende daha sonra, öğrenciler tarafından şiirler okundu, çeşitli gösteriler sunuldu, yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi ve geçit resmi yapıldı.

Törene, Karamanlı Belediye Başkanı Fatih Selimoğlu ile daire amirleri, gaziler ve şehit yakınları, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.