Burdur

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu Burdur'da

16:14 10 Aralık 2017
Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu Burdur'da

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Burdur'u turizm açısından geliştirmek, Antalya'ya gelen turistlerin en azından yüzde 15'ini tanıtım yaparak Burdur'a taşımak istediklerini belirtti.

Eroğlu, Burdur'daki ziyaretleri kapsamında AK Parti Burdur Merkez İlçe Kongresi'ne katıldıktan sonra Burdur Valiliğini ziyaret etti.

Burdur'a yapılan yatırımlarla ilgili bilgi veren Eroğlu,13 tesisin temelini atmak için Burdur'a geldiklerini söyledi.

Bakan Eroğlu, düzenlenecek törenle temeli atılacak projeler arasında yer alan merkez içme suyu isale hattının Burdur için önemli olduğunu, Çavdır Ambarcık Koca Mustafa, Tefenni göletlerinin, Basmakçı, Yaylabeli, Suludere, Günalan, Yeşilova Örencik regülatörlerinin, Taşkapı, Suludere, Aziziye ve Çine köylerinin taşkın koruma tesislerinin temellerinin Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından atılacağını aktardı.

Burdur'da toplam 114 dereyi ıslah ettiklerini vurgulayan Eroğlu, "Bir müjde daha vereyim. İnsuyu Mağarası ile ilgili Doğa Koruma Milli Parklar Genel Müdürlüğüne talimat verdim, burayı ele alıp tüm dünyaya tanıtmak için karar aldık. Çünkü Burdur'u turizm açısından geliştirmek istiyoruz. Antalya'ya gelen turistin en azından yüzde 15'ini tanıtım yaparak Burdur'a taşımak istiyoruz." diye konuştu.

Eroğlu, Burdur Gölü'nde meydana gelen buharlaşmayı azaltmak için de genel müdürlüklere talimat verdiğini belirterek, gölü kurtarmak için özel bir çalışma yapacaklarını ifade etti.

- 13 tesis açıldı

Eroğlu, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Konferans Salonu'nda düzenlenen DSİ Tesisleri Toplu Temel Atma Töreni ile orman köylülerine kullandırılan gelir getirici tür ve ORKÖY kredi sertifikaları dağıtımı merasiminde yaptığı konuşmada, Burdur "fahri hemşehrisi" olduğu için en fazla buraya geldiğini dile getirdi.

Burdur'un her şeyin en güzeline layık olduğunu ifade eden Eroğlu, şu ana kadar Burdur'a 6 milyar liralık yatırım yapıldığını belirtti.

Eroğlu, bu yatırımlar içinde en fazlasını Orman ve Su İşleri Bakanlığının yaptığını ve Bakanlığın 1 milyar 280 milyon liralık yatırımlarının bulunduğunu söyledi.

Burdur'a yaptıkları çok sayıda gölet nedeniyle artık buranın "Göletler Diyarı" olarak anılmaya başladığını ifade eden Eroğlu, "Biz çok hızlı çalışıyoruz. Dünyada en çok baraj, gölet yapan, dünyanın en yüksek barajını yapan bir Cumhurbaşkanımız var, biz varız. Sayın Cumhurbaşkanımız, 21 Mayıs 2017 tarihinde yaptığı bir konuşmada bütün bakanlara bir talimat verdi ve '180 gün sonra ne yapacaksınız göreceğiz' dedi. O gün akşam bütün arkadaşlara talimatları yağdırdım. 375 tesis, yaklaşık 8 milyar liralık yatırımı 180 günde hazır ettik. Bunların içinde 77 baraj ve sayısız gölet var. O gün Burdur'da 47 tesis hizmete alındı." dedi.

Eroğlu, Burdur'un orman açısından önem taşıdığını belirterek, ormanları kırsal kalkınmanın lokomotifi olarak kullanmak için talimat verdiğini söyledi. Eskiden orman teşkilatı ile orman köylüsünün hasım gibi olduğunu dile getiren Eroğlu, o dönemleri kapattıklarını, artık orman köylüsünün orman teşkilatının hısmı olduğunu söyledi.

Konuşmanın ardından, Bakan Eroğlu, Burdur Valisi Şerif Yılmaz, AK Parti Burdur milletvekillerini Reşat Petek ve Bayram Özçelik ile DSİ Genel Müdürü Murat Acu tarafından 81 milyon lira maliyetli bir içmesuyu tesisi, bir gölet, 6 sulama tesisi, 4 taşkın koruma tesisi ve bir Doğa Koruma Mili Parklar tesisinin temeli atıldı.

Daha sonra Orköy destekleri kapsamında gelir getirici ürünlerin ekildiği parseller köylülere kura ile dağıtıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.