Burdur

Burdur'dan kısa kısa

20:06 21 Aralık 2017
Burdur'dan kısa kısa

Burdur Belediyesi, Akdeniz Belediyeler Birliği (ABB) tarafından düzenlenen Akdeniz Belediyecilik Proje Yarışması'nda iki ödül aldı.

Mimar Sinan Kongre Merkezi'nde yapılan ödül töreninde, çevre koruma, peyzaj, plan, tasarım ve uygulamaları projeleri kategorisinde "Burdur Belediyesi Sürdürülebilir Bir Yaşam İçin Çevre Eğitim Merkezi" projesi birinci oldu. Altyapı çalışmaları kategorisinde ise "Burdur Kenti Yağmur Suyu Drenaj" projesi ikinci oldu.

Törende konuşan Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, hizmetin siyaseti olmadığını, halkın tamamına hizmet etmekle mükellef olduklarını belirterek, "Bizim için çok anlamlı bir organizasyon. Bu yarışmaya katılan bütün projelerin bir kitapçıkta toplanıp belediyelere ulaştırılması gerekiyor." dedi.

Törene, Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Menderes Türel, Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Akdeniz Belediyeler Birliği Başkanı ve Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ve ilçe belediye başkanları katıldı.

- İYİ Parti Bucak İlçe Yönetim Kurulu belli oldu

Bucak ilçesinde İYİ Parti İlçe Başkanı Safa Sönmez, yaptığı yazılı açıklamada ilçe yönetim kurulu üyelerini belirlediklerini belirtti.

Sönmez, Yönetim Kurulu'nun yüzde 25'inin kadın kontenjanına ayrıldığını ifade ederek üyelerinin listesi şu şekilde açıkladı:

"Safa Sönmez, Mümin Kuzgun, Yasin Kaplan, Fuat Şan, Hayriye Aydın, Ahmet Yanıkara, Birol Çelik, Şükrü Duran, İbrahim Mutlu,Oğuz İzgi, Şeref Çiçek, Ayşegül Çolak, Aynur Erdem, Hatice Aktürk Oktay, Yusuf Erdoğdu, Gülsüm Öztop Gencer, Şerife Kaya, Mehmet Küley, Ali Kahraman, Mustafa Akbal, Oktay Kızıl, Gürkan Tuncer, Mutlu Yılmaz, Bayram Yöntemli, Hayrettin İzgü ve İbrahim Özdinçer."

- Çiğ süt fiyatına önlem toplantısı

Bucak ilçesinde Bucak, Çeltikçi ve Ağlasun İlçeleri Süt Üreticileri Birliği tarafından bir restoranda düzenlenen toplantıda, süt üreticileri ve sivil toplum kuruluşları bir araya geldi.

Düzenlenen programda, çiğ süt fiyatı ve süt endüstrisi konularında bilgi alışverişinde bulundu.

Toplantıda konuşan Birlik Başkanı Tahsin Baran, süt fiyatının şu an için çiftçiyi mutlu ettiğini ancak önlem alınmazsa yaşanacak bir fiyat düşüşünde çiftçinin mağdur olacağını söyledi.

Burdur Ticaret Borsası Başkanı Yılmaz Başar da birlik olarak geleceği şekillendirmek adına birlikte hareket edilmesi gerektiğini dile getirdi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.