Burdur

Burdur'da kentsel dönüşüm çalışmaları

09:20 27 Ocak 2018
Burdur'da kentsel dönüşüm çalışmaları

Burdur'da kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında Bozkurt Mahallesi'ne yapımı planlanan 708 konut için Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ile hak sahipleri bir araya geldi.

Burdur Belediyesi Konferans ve Sergi Salonu'ndaki toplantıda, inşa edilecek konutlar ve sosyal donatıların özellikleri ve proje detayları hak sahiplerine anlatıldı.

TOKİ Kentsel Yenileme Daire Başkanı Gürol Konyalıoğlu, burada yaptığı konuşmada, Bozkurt Mahallesi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi'nin, yaklaşık 11 hektarlık bir alanı kapsadığını belirterek, "Dönüşüm yapılması planlanan alanda 322 adet konutun yaklaşık 410 hak sahibi ile muhatabız." dedi.

TOKİ, olarak amaçlarının bu alanda yaşayan vatandaşların kazanımlarını en üst seviyede tutmak olduğunu aktaran Konyalıoğlu, mahalleyi daha nitelikli bir yaşam alanına dönüştürmeyi planladıklarını söyledi.

Konyalıoğlu, uzlaşma sağladıkları konut sakinlerine evleri yapılana kadar ilk yıl için 650 lira kira desteğinin de verileceğini dile getirerek, "Projede 6 ile 8 katlı 5 farklı mimari tipimiz var. 69 ve 116 metrekare aralığında 708 adet konut üretmeyi düşünüyoruz. Her daire 3 cepheye bakıyor. Ayrıca projede 42 dükkan, yeşil alanlar, sağlık ocağı, pazar yeri, kültür merkezi ve karakol binası bulunuyor." şeklinde konuştu.

AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik ise Burdur'un çehresini değiştirmek, mahalle sakinlerinin sağlıksız konutlardan daha yaşanılabilir konutlara geçmeleri için böyle bir çabanın içine girdiklerini bildirdi.

Özçelik, TOKİ ile yapılan görüşmeler sonucunda uzlaşma için uygun noktaya gelindiğini vurgulayarak, "Burdur için büyük bir avantaj, büyük bir rekor. Hak sahipleri olarak büyük bir çoğunluğunuz buna rıza gösterdiğiniz zaman bu çalışmalar yapılacak." dedi.

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz de önceliklerinin mahalle sakinlerinin bir an evvel yaşanabilir konutlara kavuşmaları olduğunu aktararak, yapılan çalışmalarda TOKİ ve Burdur Belediyesi olarak gerekli fedakarlığı yaptıklarını söyledi.

Toplantıya, CHP Burdur Milletvekili Mehmet Göker, Gayrimenkul Değerleme A.Ş'nin Kentsel Dönüşüm Birim Müdürü Ayşe Pınar, siyasi parti temsilcileri ve mahalle sakinleri katıldı.



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.