Burdur

Zeytin Dalı Harekatı'na destek

17:20 14 Şubat 2018
Zeytin Dalı Harekatı'na destek

Memur-Sen Burdur İl Temsilciliği üyeleri, bir araya gelerek Zeytin Dalı Harekatı'na destek verdi.

Memur - Sen ve bazı sivil toplum kuruluşlarının üyeleri, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Suriye'nin Afrin bölgesinde yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'na destek amacıyla ellerinde Türk bayraklarıyla Cumhuriyet Meydanı'nda toplandı.

Sendika üyeleri, harekata destek amacıyla "Tüm Anadolu Ayaktayız, Emperyalizme Karşı Ayaktayız" pankartı açtı.

İl temsilcisi Murat Bulut, grup adına yaptığı konuşmada, Zeytin Dalı Harekatı'nın gerekçelerini, hedeflerini anlamakta zorlananlar, yanlış anlamak için çırpınanlar, çarpıtarak anlatmak için kıvrananlar olduğunu belirtti.

Türkiye küresel terörle mücadele konusunda bedenini taşın altına koyarken, terör örgütlerinin sırtını sıvazlayan, silah ve mühimmat yardımlarıyla terör örgütleriyle stratejik ortaklık kuran, bu şekilde Türkiye'nin yoluna taş koymaya çalışan küresel şer şebekesi olduğunu vurgulayan Bulut, şunları kaydetti:

"Afrin, emperyal aklın çöküşünü sağlayacak, sömürgen devletlerin Ortadoğu'dan göçüşünü hızlandıracak iradenin karargahıdır. Suriye'de oluşturmak istedikleri düzen öyle kirli bir düzen ki tarihte eşine pek az rastlanır şekilde milyonlarca insanı katletti, yerlerinden yurdundan etti. Emperyalizm, uluslararası hukukun oluşturduğu sızıntılardan faydalanarak bu hakikati gizlemeye çalışsa da, ortalığa saçılan cüruf, çirkef her şeyi ayan beyan bize göstermektedir."

Grup, açıklamanın ardından şehit düşen askerler ve harekatın başarıyla sonuçlanması için dua ederek dağıldı.



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.