Burdur

Burdur Ulu Cami ve çevresi yenilenecek

22:22 19 Şubat 2018
Burdur Ulu Cami ve çevresi yenilenecek

Burdur Merkez Ulu Cami ve çevresinin, kentsel tasarım ve tarihi kent merkezi sağlıklaştırma işi kapsamında yenileneceği bildirildi.

AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, yaptığı yazılı açıklamada, Ulu Cami ve etrafının yapılan çalışmalarla güzelleşeceğini belirtti.

Tarihi cami ve çevresinnin düzenlenmesi işinin Kültür Varlıkları Genel Müdürlüğünce 2018 yılı yatırım programına alındığını kaydeden Özçelik, şunları kaydetti:

"Tarihi Kent Merkezi ve Dokularının İhyası başlığı altında yapılacak çalışmalar kapsamında Ulu Cami ve saat kulesi çevresinde bulunan konut, dükkan, çeşme ve cami yapılarında çalışma başlatılacaktır. Yapıların sokağa bakan cephelerinde sıva sağlamlaştırması, yenileme, koruma işlemleri, dış cephe boyaları, kapı ve pencere doğramalarının yenilenmesi, boyanması yapılacak. Sokak düzenlemesi, kaldırımlar, aydınlatma çalışmaları yapılması öngörülmektedir. Tüm bu çalışmaların ödeneği Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü tarafından karşılanacaktır."

Özçelik, yapılacak çalışmalar sonrası Ulu Cami ve çevresinin kültür hazinesi olarak tarihi görünümüne kavuşacağını belirterek, desteklerinden dolayı Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş'a şükranlarını ifade etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.