Burdur

Burdur Şeker Fabrikası'nın Özelleştirilmesi İstişare Toplantısı

11:30 25 Şubat 2018
Burdur Şeker Fabrikası'nın Özelleştirilmesi İstişare Toplantısı

Burdur - Isparta Pancar Ekicileri Kooperatifi tarafından şeker fabrikalarının özelleştirilmesine ilişkin istişare toplantısı düzenlendi.

Bir otelin restoranında düzenlenen toplantıda konuşan Burdur - Isparta Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Nasuh Eroğuz, özelleştirilmesi planlanan fabrikalar arasında Burdur Şeker Fabrikası'nın bulunduğunu belirterek özelleşme kararının ertelenmesini bunun mümkün olmaması halinde çiftçi kuruluşlarının içinde olduğu bir özelleşme modelinin tercih edilmesini yetkililere söylediğini ifade etti.

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz de Burdur Şeker Fabrikası'nın kaybedilmesini istemediklerini ifade ederek, "Doğrudan ve dolaylı 25 bin aileyi, 100'e yakın sektörü ilgilendiren böyle bir fabrikayı kaybedecek olursak Burdur'un başka bir lokomotif sektörü kalmayacak." dedi.

AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik ise şeker fabrikalarının nasıl özelleşeceği ile ilgili uzun süredir konunun üzerinde çalışıldığını, birçok alternatifin sunulduğunu dile getirerek, şunları kaydetti:

"Türk Şeker'in elinde 25 fabrika var. Bu 25 fabrikanın şeker pancarından ürettiği şeker miktarı toplam üretimin yüzde 56'sını oluşturuyor. 8 tane özel fabrikanın ürettiği şeker oranı ise yüzde 44. Fabrikayı PANKO, Ticaret ve Sanayi Odası, Ticaret Borsası gibi kurumların da alması için ihaleye giriş rakamı çok aşağı seviyede tutulmuştur. İhale açık ve şeffaf olacak. Katılımın arttırılması ve rekabetin tesis edilmesi için bir takım kararlar şartnamede yerine getirilecektir."

Çiftçi birlikleri, kooperatifler, sivil toplum kuruluşları, siyasi parti temsilcileri ve iş adamlarının katıldığı toplantı, konuşmaların ardından görüş alışverişi ile sona erdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.