Burdur

Burdurlu esnaf Mehmetçik için konvoy oluşturdu

19:34 05 Mart 2018
Burdurlu esnaf Mehmetçik için konvoy oluşturdu

Yeni Burdur Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi, Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK) Suriye'nin Afrin bölgesinde yürütülen Zeytin Dalı Harekatı'na toplumun desteğini ortaya koymak için araç konvoyu oluşturdu.

Burdur esnafı, Zeytin Dalı Harekatı'na desteklerini göstermek için Yeni Burdur Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi öncülüğünde araçlarını Türk bayraklarıyla donatarak Organize Sanayi Bölgesinde toplandı.

Araç konvoyu oluşturan esnaf, klakson çalarak şehir turu attı.

Konvoya, Burdurlular da el sallayarak destek verdi.

Araç konvoyunun ardından katılımcılar Köprübaşı mevkisinden Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüyüş de yaptı.

Yürüyüşe, AK Parti Burdur İl Başkanı Volkan Mengi, MHP İl Başkanı Hikmet Ökte de katıldı.

Etkinlik sonunda Afrin şehitleri için saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı okundu ve İl Müftüsü Hıdır Bayrak tarafından dua edildi. Yapılan duanın ardından katılımıcılara irmik helvası ikram edildi.

Yeni Burdur Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Tuncay Yiğit, yaptığı açıklamada, Afrin'de mücadele eden askerlerin yanlarında olduklarını göstermek, askerlere destek olmak amacıyla konvoyu ve yürüyüşü düzenlediklerini belirterek "Bizler için şehit olan ve halen görev yapan askerlerimiz için destek olalım istedik. Araç konvoyumuza ve yürüyüşümüze katılan herkese teşekkür ediyorum. Afrin'deki askerlerimizin yanındayız." dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.