Burdur

TÜGVA'nın kitap okuma etkinliği

18:05 31 Mart 2018
TÜGVA'nın kitap okuma etkinliği

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Burdur İl Temsilciği tarafından Cumhuriyet Meydanı'nda kitap okuma etkinliği düzenlendi.

Kütüphaneler Haftası dolayısıyla TÜGVA Burdur üyeleri Cumhuriyet Meydanı'ndaki parkta toplandı.

Üyeler, farkındalık oluşturmak amacıyla yaklaşık bir saat vatandaşlarla iç içe kitap okudu.

TÜGVA İl Temsilcisi Ahmet Arvasi Günel, gazetecilere, Kütüphaneler Haftası dolayısıyla böyle bir etkinlik düzenlediklerini söyledi.

Etkinliği düzenlemelerinin sebebinin okuma konusunda farkındalık oluşturarak kütüphaneleri hayatlarının içine almak olduğunu dile getiren Günel, şunları kaydetti:

"Tüm vakıf gönüllülerimizle ülkemizin bütün kentlerinde aynı anda gerçekleştireceğimiz bu eylemle bir kütüphaneye üye oluyor ve buradan aldığımız kitabı okuyoruz. TÜGVA olarak kütüphaneleri hayatımızın içine alalım. Her kütüphane insanoğlunun yüzyıllar süren macerasını anlatır.

Unutmayalım ki teknolojinin geldiği seviyeye rağmen kitaplar kendini geliştirmek isteyenlerin vazgeçilmez hazineleridir. Bu eşsiz hazineye sınırsız erişim sağlayan kütüphaneleri uğrak mekanlarımızdan biri haline getirmek, araştırma ve inceleme ruhumuzun yaşaması için önem arz etmektir."

Günel, bu yıl uygulamaya başlayacakları "Kitap Kurdu Projesi" ile ortaokul öğrencilerinin katılımına açık kitap okuma ve tahlil yarışması düzenleyeceklerini de sözlerine ekledi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.