Burdur

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

16:22 22 Nisan 2018
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

Burdur Valisi Şerif Yılmaz, AK Parti milletvekilleri Bayram Özçelik ve Reşat Petek, Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz ile AK Parti Burdur İl Başkanı Volkan Mengi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Vali Yılmaz, mesajında, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 98. yıl dönümünde, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından çocuklara armağan edilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı hep birlikte kutlamanın sevincini ve heyecanını yaşadıklarını bildirdi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının Türk milleti için bir dönüm noktası olduğunu dikkati çeken Yılmaz, şunları kaydetti:

"Çocuklarımız milletimizin, ülkemizin ortak umudu ve geleceğidir. Onlara sahip çıkmak, geleceğimize sahip çıkmak demektir. Onları yarınlara hazırlayarak, bayrağını, vatanını, milletini seven, milli değerlerine bağlı nesiller olarak yetiştirmek bizlerin en önemli görevi ve önceliğidir. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin birinci Başkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, vatanı ve milleti için mücadele etmiş tüm kahramanlarımızı, aziz şehitlerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyorum. "

Milletvekili Özçelik de mesajında, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın dünyada kutlanan tek çocuk bayramı olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde yaptıkları çalışmalarla gelecek nesillere daha demokratik ve gelişmiş bir Türkiye bırakmak için yorulmadan çalıştıklarını vurgulayan Özçelik, "Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, Kurtuluş Savaşımızın tüm kahramanlarını, vatan uğruna hayatlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi şükran ve minnetle anıyor, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın dünyanın bütün çocuklarına barış ve mutluluk getirmesini diliyorum." ifadelerini kullandı.

Milletvekili Petek ise TBMM'nin açıldığı günden itibaren her zaman milletin öncüsü olduğunu, Türk milletinin, karanlık günlerde bile daima meclis iradesine olan bağlılığını gösterdiğini ifade etti.

Çocukların barışın, sevginin ve kardeşliğin hüküm süreceği bu topraklarda ilelebet yaşamasının en büyük dileklerini olduğunu aktaran Petek, şunları kaydetti:

"Bugünlerde atılan adımlarla, milli birlik ve kardeşlik duygusuyla hareket ederek yarınlarımıza, geleceğimize yön verecek olan sevgili çocuklarımıza çok daha güzel, barış dolu bir Türkiye bırakmak için büyük bir gayretle çalışmaktayız."

- Belediye Başkanı Ercengiz

Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz de mesajında, 23 Nisan'ın Türk milletinin hakimiyetini dünyaya ilan ettiği gün olduğunu belirterek "Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 23 Nisan'ı Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak ilan etmesi onun bu ülkenin geleceği olan çocuklarımıza verdiği önemin bir ifadesidir. Cumhuriyetimizin teminatı olan çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutlar, bu özel günü bizlere armağan eden başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını bir kez daha minnet ve şükranla anıyorum." ifadelerini kullandı.

- AK Parti Burdur İl Başkanı Mengi

AK Parti Burdur İl Başkanı Mengi de mesajında, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kuruluşunun ve milli egemenliğin dünyaya ilan edilişinin 98. yıl dönümünü coşkuyla kutlamanın mutluluğu içinde olduklarını aktararak şunları kaydetti:

"23 Nisan aynı zamanda dünyadaki sevgi, dostluk ve kardeşlik bağlarının güçlendiği gündür. Başta Gazi Mustafa kemal Atatürk olmak üzere, Burdur mebusumuz Mehmet Akif Ersoy ve aziz milletimize hizmette bulunan ve ebediyete intikal eden Türkiye Büyük Millet Meclisi mensuplarını rahmet ve minnetle yad ediyor, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın tüm dünya çocuklarına ve bütün insanlığa barış, refah ve huzur getirmesini diliyorum."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.