Burdur

"Cumhurbaşkanımız okuma yazma kursunu açtı, hayalime ulaştım"

12:07 12 Mayıs 2018
"Cumhurbaşkanımız okuma yazma kursunu açtı, hayalime ulaştım"

BİLAL ALTIOK - Burdur'da okuma yazma seferberliği kapsamında kursa katılan 80 yaşındaki Zühra Karasakal, diplomasını, seferberliği başlatan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın elinden almak istediğini dile getirdi.

Burdur'un Ağlasun ilçesinde yaşayan Karasakal, bir gün televizyonda Okuryazarlık Seferberliği'ne ilişkin haberi duyunca hemen oğlunu aradı ve okuma yazma öğrenmek istediğini söyledi.

Ağlasun Halk Eğitim Müdürlüğünce, müftülük binasındaki kursa kaydı yapılan Karasakal, ilerleyen yaşına ve sağlık sorunlarına rağmen azimle okuma yazma öğrenmeye başladı.

Karasakal, kendine ait müstakil evinde her sabah kahvaltısını eşiyle yaptıktan sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fotoğrafının asılı olduğu odasında, kursta verilen ödevlerini yapıyor. Daha sonra bahçesindeki hayvanlarıyla ilgilenen Karasakal, haftanın 5 günü yaklaşık 4 kilometre yol yürüyerek kursa gidiyor.


- "Doktor olmanın hayali ile yaşadım"

Üç çocuk annesi Karasakal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, küçük yaşta annesini kaybettiğini, tekrar evlenen babasının ikinci eşinden olan çocuklarıyla ilgilendiğini ve kendisini okula göndermediklerini söyledi.

Okuma aşkının içinde ukde olduğunu ifade eden Karasakal, "Küçükken arkadaşlarımla hayvan gütmekten gelirdik, onlarla hayal kurardık. 'Ben doktor olacağım, sen hakim olacaksın' diye. Halbuki hiç olamayacaktık, biz cahildik. Doktor olmanın hayali ile yaşadım. İyi bir doktor olmak isterdim. Annemin hastalığına çare bulunamadığından öldüğü için doktor olmak isterdim." dedi.

Karasakal, kendisinin okuyamadığını ancak yemesinden içmesinden kesip çocuklarını okuttuğunu, onları öğretmen, hemşire ve akademisyen yaptığını, böylelikle hayalini, onların okumasıyla bir nebze olsun gerçekleştirdiğini aktardı.


- "Cumhurbaşkanımız başımızın tacı"

Karasakal, diplomasını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın elinden almak istediğini ifade ederek şunları kaydetti:

"Cumhurbaşkanımız başımızın tacı, okumayanı okutuyor, işi olmayana iş veriyor. Ona çok dua ediyorum, televizyonda çıktığında dünyalar benim oluyor. Allah başımızdan eksik etmesin. Milleti için gece gündüz mücadele ediyor. Recep oğlumun helikoptere binip gelmesini istiyorum. Diplomamı onun elinden almak, ona sarılıp yanaklarından öpmek istiyorum. Ona ulaşmak istiyorum ama gidemiyorum, televizyonda seyrediyorum öyle mutlu oluyorum. Cumhurbaşkanımız okuma yazma kursunu açtı, hayalime ulaştım, aydınlandım. Kapkara bir zindandaydım, hastaneye gittiğimde bir kelime okuduğumda mutlu oluyorum."

Gençlere okumalarıyla ilgili tavsiyede bulunan Karasakal, "Gençler okusun, kötü arkadaşlara uymasın, doktor olsun, hakim olsun. Bunu herkese tavsiye ediyorum. Düşmanımın çocuğu bile olsa herkesin okumasını istiyorum. Her şey gençlikte daha kolay öğreniliyor." diye konuştu.

Zühra ninenin 77 yaşındaki eşi İbrahim Karasakal da "Okuma yazma seferberliğine katılarak okumayı öğrendi. Şu an eşim de mutlu, bizler de mutluyuz." dedi.

Öğretmen Mümine Özdemir ise seferberlik kapsamında yaş ortalaması 70 olan 5 öğrencisinin olduğunu, Zühra ninenin, yaşı büyük olmasına rağmen azmiyle sınıftaki arkadaşlarına örnek olduğunu söyledi.

Zühra ninenin sağlık problemlerine rağmen kursa devam ettiğini dile getiren Özdemir, şöyle konuştu:

"Sürekli arkadaşlarını motive eder, onlara yardım eder. Okuma yazma konusunda aşırı istekli. Zühra ninenin azmine hayran kaldık. İnşallah kendisiyle ileri kurslarda da devam etmek istiyoruz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.