Burdur

Karamanlı ve Çavdır'a "Umut Evleri" açılacak

19:08 05 Haziran 2018
Karamanlı ve Çavdır'a "Umut Evleri" açılacak

Burdur Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile Karamanlı ve Çavdır belediyeleri arasında yapılan protokoller neticesinde her iki ilçeye de "Umut Evleri" açılması kararının alındığı bildirildi.

AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, yaptığı yazılı açıklamada, Karamanlı ve Çavdır ilçelerinde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından "Umut Evleri"nin açılmasının onaylandığını bildirdi.

Açılacak evlerde, bakıma muhtaç engelli ve yaşlılara 7 gün 24 saat esasıyla alanında uzman personel tarafından bakım hizmeti verileceğini aktaran Özçelik, şunları kaydetti:

"Verilen onay ile Karamanlı ve Çavdır'da 2'şer Umut Evi daha açılarak toplamda 4 evde 16 engelli ve yaşlı vatandaşımız bu hizmetten faydalanacak. Bu hizmet ile engelli ve yaşlılarımız sosyal çevrelerinden koparılmadan bakım hizmeti alacak ve başka illere nakil olmak durumunda kalmayacak. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımızın olması halinde ilçe belediyelerimiz tarafından yeni yer tahsisi yapılabilecek, bakıma muhtaç hemşehrilerimize gereken destek verilecek."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.