Burdur

Ebru Özkan'ın İsrail'de gözaltında tutulması

19:19 10 Temmuz 2018
Ebru Özkan'ın İsrail'de gözaltında tutulması

Memur-Sen Burdur Kadın Komisyonu Başkanı Rahşan Ozan, Türk vatandaşı Ebru Özkan'ın İsrail'de gözaltında tutulmasına ilişkin, "Son dönemde Türk vatandaşlarının, Kudüs'e yaptıkları her ziyarette gözaltına alınarak alıkonulmaları Siyonist rejim tarafından adeta bir rutin haline getirilmiştir." dedi.

Ozan, il temsilciliği binasında gazetecilere yaptığı açıklamada, İsrail siyonist rejiminin sözde güç gösterisi ile ümmeti korkutup Kudüs davasından uzak tutmaya çalıştığını ve her olayda kendi acziyetini sergilediğini belirtti.

Türk vatandaşı Ebru Özkan'ın Kudüs'e gerçekleştirdiği ziyaretin ardından 11 Haziran'dan beri gözaltında olduğunu dile getiren Ozan, şunları kaydetti:

"Bugüne kadar tam 6 defa gözaltı süresi uzatılan Ebru Özkan'ın maruz kaldığı bu zulmün arkasında, söz konusu Kudüs sevgisi ve davası karşısında milletçe sahip olduğumuz hassasiyetimizi kırmak olduğunu, işgalci Siyonist rejimin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının Kudüs’e gitmesini caydırmak için bu tavrı geliştirdiğini biliyoruz. Kudüs, salt Müslümanların davası değildir. Kudüs, insanlığın, küresel emperyalizmin en kristalize edilmiş biçimi olan siyonizme ve onun temsil ettiği küresel zorbalığa karşı verdiği mücadelenin sembolüdür."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.