Burdur

Kıbrıs Barış Harekatı'nın 44. yıl dönümü

12:00 20 Temmuz 2018
Kıbrıs Barış Harekatı'nın 44. yıl dönümü

Burdur'da Kıbrıs Barış Harekatı'nın 44. yıl dönümü kutlandı.

Kutlamalar, Kıbrıs gazileri, terörle mücadele gazileri ve şehit yakınlarının kent merkezindeki şehitliği ziyaretiyle başladı.

Şehitlerin kabri başında dua edildikten sonra Cumhuriyet Meydanı'nda Türkiye Muharip Gazileri Derneği Burdur Şube Başkanı Hasan Okyar, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra Okyar, burada yaptığı konuşmada, dış güçlerin himayesinde kurulan Eoka terör örgütünün, Enosis hayalini gerçekleştirmek için adayı kan gölüne döndürdüğünü söyledi.

Türkiye Cumhuriyeti'nin bu mezalime kayıtsız kalmadığını vurgulayan Okyar, "Türkiye, 20 Temmuz 1974'te soydaşlarımızı kurtarmak ve Kıbrıs'ı barış adası haline getirmek için Kıbrıs Barış Harekatı düzenlemiştir. Bu harekatta 498 arkadaşımız, 70 mücahit, 270 de Kıbrıs Türk'ü şehit olmuştur. Bu sayede Kıbrıs Türk'ü refah ve huzur içinde yaşamaktadır." diye konuştu.

Burdur Valisi Hasan Şıldak da tören sonrası dernek binasında düzenlenen kokteyle katılarak bir konuşma yaptı.

Şıldak, Kıbrıs'ın Türkiye'nin yavru vatanı olarak her zaman bağrına bastığı, soydaşların yaşadığı ayrılmaz bir parçası olduğunu söyledi.

Vali Şıldak, Kıbrıs'ta Türkiye'nin garantör devlet olarak müdahalesi sonucunda başarılı bir operasyon gerçekleştirildiğini ifade ederek, "Bu görevi ifa eden kahraman gazilerimiz ve Türk silahlı kuvvetlerimiz bu başarılı harekatı ülkemize hediye ettiler." dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.