Burdur

Tarlasını sürerken buldu! Bölge hemen korumaya alındı

16:22 30 Mart 2020 11 Yorum Var
Tarlasını sürerken buldu! Bölge hemen korumaya alındı

Burdur'da, bir çiftçinin sürdüğü tarlasında, Roma dönemine ait tarihi nitelikte işlemeli kaya eserler bulundu.



Burdur merkez Büğdüz köyünde oturan Abdullah Candan (48), Baba Deresi mevkisindeki tarlasını sürerken sabanın sert bir cisme dokunduğunu fark etti. Burayı kazan Candan, tarihi nitelikte olabileceğini düşündüğü kaya bloklar buldu. Candan, hemen durumu jandarmaya bildirdi. Jandarma ekipleri, tarlayı şeritle çevirerek korumaya aldı. 

Tarlada inceleme yapan Burdur Müze Müdürlüğü ekipleri, kayaların M.S 2'nci yüzyıl Roma dönemine ait olduğunu belirledi. Müze Müdürlüğü tarlanın sit alanı ilan edilmesi için çalışma başlattı. 

Abdullah Candan, "Alt taraftaki tarla da benim. Burayı aynı seviyeye getirmek için çalışırken bu taşlar çıktı. Değerli bir taş olduğunu fark edince jandarmaya bildirdim. Geldiler, koruma altına aldılar. Küp kırıkları ve temel çıkıyor. Durumu yetkililere bildirdim. Müze Müdürlüğünden geldiler, burayı sit alanı ilan edeceklerini söylediler" dedi.

YORUMLAR

11 Yorum Var
  • Gözlemci 4 yıl önce Şikayet Et
    Bir papaz dan buraya ait harita temin etmiş. kasıtlı kazdırıp definenin bir kısmını almış sonra yakalanırım korkusu ile. vurgunu yaptıktan sonra jandarmaya bişey buldum diye haber vermiş.
    Cevapla
  • Hasan 4 yıl önce Şikayet Et
    Bende çiftçiyim böyle bir tarla sürme şekli yok. ikinci resme bakarsanız en az 1 metre derinlikte kepçeyle kazılmış muhtemelen. muhtemelen define aradı buldu ya da bulamadı kayaları da jandarmaya haber verdi bunları buldum diye. Arazi ekim yapılacak bir arazı değil çok ağaçlık zaten. Bahçe desen ağaçlar meyve ağacı değil.
    Cevapla
  • ah hasan 4 yıl önce Şikayet Et
    adam tarlayı sürüyom demiyor.alt tarlayla seviyeyi eşitlemeye çalışıyordum diyor.sen bu define işlerini daha iyi anlıyon galiba
  • musa yalçın 4 yıl önce Şikayet Et
    Adam önce aramıştır bulamayınca kendini ihbar ederek acaba bir şey verirlermi
    İlk beğenen sen ol
  • Halden anlayan bilir 4 yıl önce Şikayet Et
    Adamlar define bulur hatta virüs falan derken en son yıllardır hep toprağı altüst edilen tarlada yeni eserler çıkar .Çok komik :)
    Cevapla
  • Tys 4 yıl önce Şikayet Et
    Kayanın üstündeki yılan tuzak
    Cevapla
  • Kuşkucu 4 yıl önce Şikayet Et
    Eşelemiş deselemis bı şey bulamayınca yetkililere haber vermiş gibi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.