Bursa

İznik'teki şüpheli ölüm

19:11 28 Ağustos 2015
İznik'teki şüpheli ölüm

Bursa'nın İznik ilçesinde, iş hanında ölü bulunan kişinin boğularak öldürüldüğü belirlendi. İş yerinin güvenlik kameralarından tespit edilerek gözaltına alınan zanlının, ayrıca 2 cinayet daha işlediğini itiraf ettiği bildirildi. 

İddiaya göre, olayın ardından iş hanına ait güvenlik kamerası görüntülerini inceleyen polis ekipleri, ölü bulunan Hakan İsen (32) ile iş hanına birlikte giren Ahmet Ç'nin, bir süre sonra dışarıya yalnız çıktığını tespit etti.

Ekipler bunun üzerine Ahmet Ç'yi (38) İznik sahilinde gözaltına aldı. Ahmet Ç'nin, emniyetteki ifadesinde, Hakan İsen'i boğarak öldürdüğünü itiraf ettiği öğrenildi. Ahmet Ç, polise Hakan İsen ile kavga ettiği sırada, onu yere yatırıp kollarını arkadan bağlayıp boğduğunu, öldüğünü anlayınca da cesedin üstünü masa örtüleri ve gazetelerle kapattığını söylediği belirtildi.

Çakar'ın ayrıca 25 Temmuz'da Ayasofya Camisi'nin tuvaletinde ölü bulunan ve kayıtlara şüpheli ölüm olarak geçen 60 yaşındaki Necmettin Pehlivan'ı ve yaklaşık 20 yıl önce de kavga ettiği, ismi belirlenemeyen bir kişiyi daha öldürdüğünü itiraf ettiği belirtildi. 

Geniş güvenlik önlemleri altında, yer gösterimi için cinayetlerin işlendiği bölgelere götürülen zanlıya, bazı vatandaşlar, tepki gösterdi. Ahmet Ç, ekiplere cinayetleri nasıl işlediğini anlattı.

Polis ekipleri, zanlının işlediğini itiraf ettiği önceki iki cinayet olayına ilişkin de soruşturma başlattı. 

Hakan İsen, gece eve dönmeyince ailesi polise haber vermiş, İsen'in en son Belediye İş Hanı civarında görüldüğünün belirlenmesi üzerine çalışmalar, bu bölgede yoğunlaştırılmıştı. Polis ekipleri, iş hanının ikinci katında, daha önce kıraathane olarak işletilen boş iş yerinde İsen'in cesedini bulmuştu. 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.