Bursa

Bursa'daki orman yangını

09:01 30 Ağustos 2015
Bursa'daki orman yangını

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Mudanya ilçesine bağlı Göynüklü Mahallesi yakınlarında, çamlık alanda çıkan ve yaklaşık 50 hektar alanda etkili olan orman yangınının 12 saatte kontrol altına alındığını, bölgede soğutma çalışmalarının karadan ve havadan devam ettiğini bildirdi.  

Bakan Müezzinoğlu, Orman Bölge Müdürü Ahmet Köksal Coşkun ve diğer yetkililerle yangının etkili olduğu Çağrışan Mahallesi'nin üst kısımlarındaki arazide incelemelerde bulundu, söndürme ve soğutma çalışmaları hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Orman Bölge Müdürü Coşkun'a özverili çalışmalarından dolayı teşekkür eden Müezzinoğlu, "Dün akşam 17.30'dan itibaren yoğun bir çalışma sergilendi. Tabii dün o saatlerde ben de helikopterle Ankara'dan geldim. Hafiften poyraz vardı. Poyrazın etkisiyle yaklaşık 50 hektarlık bir alana yayılan bir orman yangını oldu" dedi.

Müezzinoğlu, yangın dolayısıyla 3-4 mahallenin etkilendiğini belirterek, şunları kaydetti: 

"Köylerde tedbir amaçlı gece tahliye yapıldı. Yangın evlere sıçramadı. Şu anda kontrol altına alınmış durumda. Soğutma çalışmaları devam ediyor. Özellikle yoğun gayret sarf eden, yaklaşık 12 saati geçti ekiplere, vatandaşlarımıza geçmiş olsun diyorum ve teşekkür ediyorum. Yangının çıkış sebebiyle alakalı farklı söylemler var. Onlar önümüzdeki günlerde netleşir. Özelikle can kaybının olmaması sevindirici. Maddi kaybın telafisi olur ama köylünün koşullarını olağanüstü zedelemeden kontrol altına alınmış bir yangın oldu. Geçmiş olsun." 

- "Burası orman olarak devam edecektir"

Yangından yaklaşık 50 hektarlık alanın etkilendiğini işaret eden Müezzinoğlu, "Rüzgarın etkisiyle atlama bölgeleri var. Orman Bölge Müdürümüz aralarda sağlıklı bölgelerin olabileceğini söylüyor. Orman Genel Müdürlüğümüzün gerçekten yananın yerine yenilerinin dikilmesi konusunda olağanüstü dinamikleri var. İnşallah hemen tespitler yapıldıktan sonra uygun zamanda yeniden burası orman olarak devam edecektir. Büyük geçmiş olsun." 

Bakan Müezzinoğlu, açıklamalarının ardından arazide çalışan orman ve UMKE ekiplerine teşekkür etti, onlarla fotoğraf çektirdi. 

Öte yandan, yangın bölgesinde, Orman Bölge Müdürlüğü ve Bursa Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekiplerinin karadan, 5 helikopterin de havadan soğutma çalışmaları sürüyor.  

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.