Bursa

"Barış Sembolü" ile rekor denemesi

16:06 30 Ağustos 2015
"Barış Sembolü" ile  rekor denemesi

Mudanya Belediyesince 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri kapsamında, 460 kişiyle oluşturulan "Barış Sembolü" ile Guinnes Rekorlar Kitabı'na girmek için yapılan deneme tamamlandı

 Bursa'nın Mudanya Belediyesince 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri kapsamında, deniz üzerinde 460 kişiyle oluşturulan "Barış Sembolü" ile Guinnes Rekorlar Kitabı'na girmek için deneme yapıldı. 

Kumkaya sahilinde, etkinlikler kapsamında 460 kişi, fotoğraf sanatçısı Cumhur Aygün'ün, Ulu Önder Atatürk'ün "Yurtta Sulh Cihanda Sulh" sözünden hareketle tasarladığı interaktif rekor denemesi için resmi Guinnes hakemi ve gözlemcilerinin huzurunda bir araya geldi. 

Bursa'nın çeşitli ilçelerinden gelen katılımcıların gönüllü olduğu deneme için denize sembolü oluşturacak şekilde dubalar yerleştirildi. Deniz üzerinde oluşturulan barış sembolü, gönüllülerin dubalara tutunarak 10 dakika hareket etmeden sırt üstü uzanmasıyla tamamlandı. Barış sembolü şeklinin, bu süre zarfında bozulmadığının tespit edilmesi halinde rekor olarak kayıtlara geçebilecek. 

Resmi sonuçların hakem raporunun ardından gelmesi bekleniyor.

Bu arada, rekor denemesi öncesinde rock grubu "Bulutsuzluk Özlemi" konser verdi.

 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.