Bursa

Bursa'da "İpekyolu" buluşması

17:42 02 Eylül 2015
Bursa'da "İpekyolu" buluşması

 Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde 4-6 Eylül'de bu yıl 10'uncusu düzenlenecek, "İpekyolu Belediye Başkanları Forumu"na, 28 ülkeden belediyelerin temsilcileri katılacak.

Bursa Büyükşehir Belediyesi ile Dünya Vatandaşları Örgütü tarafından, "İpekyolu belediye başkanlarının medeniyetlerin birlikteliğine giden ortak yolculuğu" temasıyla düzenlenecek forumun basın toplantısı, Eskişehir Han'da gerçekleştirildi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, toplantıda yaptığı konuşmada, yıllardır başarıyla gerçekleştirilen organizasyonun bu yıl Bursa'da gerçekleştirilecek olmasından dolayı gurur duyduğunu ifade etti.

İpekyolu ruhunun canlandırılması amacıyla gerçekleştirilen forumun ülkeler ve belediyeler arası fikirlerin geliştirilmesine katkı sunacağını belirten Altepe, "Forum aynı zamanda diyalog ve iş birliğinin artmasına da olanak sunacak. Daha önce Taşkent, Lanzhou, Almaata, Pyeongtaek, Shiraz, Grozny, Gaziantep, Yeosu ve Urumçi şehirlerinde yapılan forumların 10'uncusunu, İpekyolu'nun karadaki son durağı olan Bursa'da gerçekleştiriyoruz" dedi.

- 28 ülkeden 114 katılımcı Bursa'da

Altepe, 10. İpekyolu Belediye Başkanları Forumu'nda toplam 28 ülke ve 43 şehirden, 114 belediye başkanı ve temsilcisinin yer alacağını vurgulayarak, katılımcıların kendi şehirlerini ve ülkelerini Bursa'da tanıtacağını anlattı.

Bursa'nın değerlerine sahip çıktıklarına işaret eden Altepe, "Forumun bu yılki ana konusu, 'İpekyolu belediye başkanlarının medeniyetlerin birlikteliğine giden ortak yolculuğu' olarak belirlendi. Bu noktada, artık şehirlerin değerleriyle yarıştığı çağımızda, forumun kentlerin kültürel ve ekonomik gelişimlerine de katkı sağlayacağına inanıyoruz" ifadesini kullandı. 

Altepe, program kapsamında konferans ve müze gezilerinin gerçekleştirileceğini, halk dansları gösterileri ve müzik dinletileriyle farklı kültürlerin tanıtımının sağlanacağını sözlerine ekledi.

- Kültür ve medeniyetin buluşması

Dünya Vatandaşları Örgütü Başkanı Dr. Younghoon Kwaak da Bursa'nın güzelliklerinin ve kültürel değerlerinin kendisini çok etkilediğini söyledi.

Kwaak, Bursa'da her zaman güler yüzle karşılandığını vurgulayarak, şehrin tarihi ve kültürel mirasının önemine dikkati çekti. Organizasyonun Bursa'da yapılmasının çok değerli olduğunu da ifade eden Kwaak, "İpekyolunun Avrupa'ya açılmadan önceki son kapısı olan Bursa'da kuracağımız yeni ve uyumlu bir barış ortamıyla dünyaya önemli mesajlar vereceğiz" açıklamasında bulundu.

Forum, 4 Eylül'de saat 10.00'da Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde (Merinos AKKM) başlayacak.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.