Bursa

"Öğrenciler AB'yi Öğreniyor" projesi

17:47 02 Eylül 2015
"Öğrenciler AB'yi Öğreniyor" projesi

Bilgi yarışması, öykü, resim ve slogan dallarında dereceye giren öğrenciler ile danışman öğretmenlere ödülleri verildi

 AB Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü’nce 81 ilde gerçekleştirilen "Öğrenciler AB'yi Öğreniyor" yarışmasında dereceye giren öğrenciler ve öğretmenler ödüllendirildi. 

İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde gerçekleştiren ödül törenine katılan İl Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya, öğrencileri başarılarından dolayı tebrik etti. Sarıkaya, AB ile ilişkilerin, bu konuda bilgili ve bilinçli öğrenciler yetiştirilmesiyle daha iyi noktalara geleceğini söyledi. 

Proje kapsamında bilgi yarışması, öykü, resim ve slogan kategorilerinde ilk üçe giren öğrencilere hediyelerini Sarıkaya verdi. Birinci olanlara dizüstü bilgisayar, ikinci olanlara bisiklet, üçüncü olanlara da satranç takımı ve madalya verildi. Danışman öğretmenlerle okul yöneticilerine de çeşitli hediyeler takdim edildi.

Projenin Ankara'da gerçekleştirilen finallerinde, "Bilgi Yarışması" kategorisinde Bursa İMKB Gürsu Anadolu Lisesi dört öğrenciden oluşan ekibiyle, "Slogan" kategorisinde Peyami Safa Orta Okulu'ndan Ezginur Aktaş, "Resim" kategorisinde Emir Sultan Lisesi’nden Emin Baran ve "Öykü" kategorisinde Koza Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden Zehra Gülbeyaz Bursa'yı temsil etti. 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.