Bursa

Bursa'daki "cinsel istismar" davası

15:28 03 Eylül 2015
Bursa'daki "cinsel istismar" davası

İş görüşmesi için gelen bir kadına içeceğine alkol koyup cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen avukatın yargılanmasına devam edildi

 Bursa'nın merkez Osmangazi ilçesinde, iş görüşmesi için gelen kadına içeceğine alkol koyup cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen avukatın yargılanmasına devam edildi.

Bursa 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, "cinsel istismar" suçundan 10 yıla kadar hapsi istenen Bursa Barosu avukatlarından tutuksuz sanık Ö.Ç. ile suça yardımcı olduğu iddia edilen M.R.B. ve mağdur C.Ç. katılmazken tarafların avukatları hazır bulundu. 

Avukatı aracılığıyla mahkemeye iki sayfalık dilekçe sunan sanık Ö.Ç, kendisine iftira atıldığını ileri sürerek, hakkındaki iddiaları reddetti.  

Duruşmalara katılmayan ve ifadesinin alınması için hakkında yakalama kararı verilen M.R.B'nin celse arasında verdiği ifadesi okundu. İfadesinde, olayla ilgisinin olmadığını belirten tutuksuz sanık M.R.B'nin "Avukat Ö.Ç'nin bürosuna işlerini yapmak için gittim. Bana pasta ikram ettiler. Bana para vereceğini düşündüğüm için 1 saat orada bekledim. Avukat Ö.Ç, mağdur C.Ç'ye 50 lira para verdi. Benden de C.Ç'yi taksiye bindirip evine göndermemi istedi. Ben mağdurun ağladığını falan görmedim. Suçlamaları kabul etmiyor, beraatımı istiyorum'' dediği öğrenildi.

Mağdurun avukatı Nevin Canbaz, M.R.B'nin, Ö.Ç'ye yardım ettiğinin açık olduğunu öne sürerek, her iki sanığın da cezalandırılmasını istedi. 

Mahkemenin yeni değişen savcısı, dosyayı incelemek için süre talebinde bulundu. Mahkeme heyeti de savcının talebini kabul ederek duruşmayı erteledi.

Avukat Canbaz, duruşma sonrası adliye önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, bugünkü duruşmada kararın açıklanmasını beklediklerini ancak savcı değişikliğinden dolayı kararın çıkmadığını söyledi.

Dosyada herhangi bir eksikliğin bulunmadığını, ceza mahkemesine göre dosyanın tamamlandığını belirten Canbaz, "Ancak savcı, yeni görevlendirildiğini belirterek süre istedi. Mahkeme de bu talebe istinaden duruşmayı erteledi. Karar çıkmaması bizim için büyük bir hayal kırıklığı oldu'' ifadelerini kullandı.

Mağdurun 5 gündür bir hastanede tedavi gördüğünü aktaran Canbaz, şunları kaydetti:

"Ruh sağlığı olmadığı ve psikolojisi bozulduğu için kısmi felç geçirmiş durumda. Ben yalan beyanlarla mağduru daha da mağdur edecek ifadeleri veren sanığı esefle kınıyorum. Mağduru karalayarak kendisini kurtarma çabasındadır. Müvekkilim hiçbir şekilde suç işlememiştir. Suçu işleyen sanığın kendisidir. Kamera kayıtlarıyla, dinlenen tanık beyanlarıyla ve adli tıp raporlarıyla bizim vicdanımızda mahkum olmuş bir sanıktır. Sanığın, 'Mağdur bana iftira atıyor' gibi beyanlarla kendisini kurtarmaya çalışması komiktir."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.